IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KREŠENDO UŽASA NA PALAMA: Veljović korona dernek prekinuo rafalima iz mitraljeza, sumnjiči se za… (foto i video)

Optužnicu je podiglo Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo, a potvrdio Osnovni sud u Sokocu…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Vijesti… srijeda, 25.08.2021… 13: 54…  KREŠENDO UŽASA NA PALAMA: Veljović korona dernek prekinuo rafalima iz mitraljeza, sumnjiči se za… (foto i video)

Strahinja Veljović (23) iz Sokoca optužen je da je ove godine ispalio rafal iz mitraljeza u plafon objekta Šumskog gazdinstva “Jahorina” u Palama.

Optužnicu je podiglo Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo, a potvrdio Osnovni sud u Sokocu.

Veljovića terete da je 18. aprila ove godine u večernjim satima ušao u objekat u mjestu Kadino vrelo – Vrhprača u kome je bilo okupljeno više ljudi.

Teretimo ga da je u prizemlju objekta ŠG “Jahorina” pucanjem iz vatrenog oružja izazvao opasnost za život ljudi. On je iz mitraljeza “CZ”, model M84, rafalno ispalio četiri metka u plafon nakon čega je zajedno sa oružjem napustio objekat – navedeno je u optužnici.

Pored krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti, Veljovića terete i za nedozvoljeno proizvodnju i promet oružjem ili eksplozivnim materijama, piše “Glas”.

Čitaj još:   U SPLİTU MLADOST REGİONA

– Sumnjiči se i da je 19. aprila 2021. u Ponor-Gosina kod Pala neovlašteno držao mitraljez “CZ” u čijem se ležištu nalazio redenik sa 91 komadom metaka, kalibra 7,62 x 54Pmm – navedeno je u optužnici Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Veljović je uhapšen u jeku koronavirusa, kada su ugostiteljski objekti bili zatvoreni, a okupljanja zabranjena. Uprkos epidemiološkim mjerama koje su donesene radi zaštite zdravlja ljudi, nemali je broj onih koji su ih svjesno kršili.

Te večeri Veljović je navodno bio na proslavi rođendana u iznajmljenom objektu, a toj zabavi prisustvovao je veći broj ljudi…

izvor (SB)