IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Šerijatsko vjenčanje Jasmine i Ćamila, mladu u džamiju doveo otac Bakir Izetbegović… (foto i video)

Jasmina Izetbegović i Ćamil Humačkić vjenčat će se danas u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti,vijesti…petak,27.08. 2021…14: 34… SARAJEVO: Šerijatsko vjenčanje Jasmine i Ćamila, mladu u džamiju doveo otac Bakir Izetbegović… (foto i video)

Ceremonija vjenčanja počela je u 15 sati, a u džamiji i u haremu prisutan je veliki broj zvanica, kao i novinarske ekipe.

Jamina Izetbegović u Begovu džamiju je došla u pratnji oca Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Doma naroda i predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA).

Neposredno prije vjenčanja u Begovu džamiju je stigla i prof. dr. Sebija Izetbegović, kao i rodbina mladoženje.

Kako je ranije potvrđeno, vjenčanju prisustvuje predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoğan sa porodicom, suprugom Emine Erdoğan, sinom Bilalom i snahom Reyyan. Bilal i Reyyan su i dugogodišnji lični prijatelji Jasmine Izetbegović.

Čitaj još:   DEBAKL ŠAMPIONA: Trabzon ubio sve u Galati...

Redžep Tajip Erdoğan, blizak je prijatelj porodice Izetbegović. Kako nam je potvrđeno, predsjednik Turske bit će svjedok sa mladenkine strane na šerijatskom, ali i na građanskom vjenčanju.

Svadbena svečanost bit će upriličena u sarajevskom hotelu Europa, u neposrednoj blizini Begove džamije. Svadbu organizira mladoženja i njegova porodica…

izvor Faktor.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more