IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČEDOMIR Jovanović: RATA MOŽE DA BUDE- NE DODIKOV VEĆ PUTINOV… (video)

Dodik nema samo hir, već jasan projekat – demontaža svega što je ovdje stvarano, uključujući i krhki mir! Plaši me što Vučić šuti!Vučić nema previše izbora! Dodik je Putinov megafon! Sve što je Dodik glasniji, Bosna je tiša! Isto misle Šarović i Dodik! Amerika će nas prepustiti Rusima!

Mene plaši što Vučić šuti. Mislim da šuti, jer se sve ovo izmaklo kontroli i jer ne zna šta da radi. Neće da kaže ono što mnogi očekuju, neće da bude novi Dodik, jer to nije put i način! Nema više manevarskog prostora! Dodik je Putinov megafon! Mislim da Vučić nije previše ni pitan, a nije imao ni previše izbora – zato je ovo i dozvolio.

Bosna izgleda nema pravo da bude normalna država; može biti ili četnička ili ustaška! RS je napravljena u Dejtonu do kojeg se stiglo kroz genocid u Srebrenici! Bosna mora biti funkcionalna; do rješenja se mora doći demokratskim putem– na izborima!

Država mora sebe da brani, ne puškom, nego mora imati hrabre lidere i definisane prioritete! Velika Albanija i Velika Srbija su užasna nesreća! To je mnogo realniji ishod od ishoda u koji sada trebamo vjerovati.

Sve što je Dodik glasniji, Bosna je tiša! Isto misle Šarović i Dodik! Sarajevo je bespomoćno, jer nije imalo priliku, previše je tereta bilo! Sarajevo se raspada sa “Srebrenom malinom” i respiratorima! Od vlasti zavisi budućnost BiH!

Ništa se neće desiti naredne sedmice; oni namjerno dižu temperaturu. To je politika koja je izraz ratnih ciljeva 90-tih!

Čitaj još:   ČEDO URNISAO DODIKA: "Zna odakle je ikona, tamo su išle PALIKUĆE da rade ono što su radile prije toga po BOSNI..."

Ovi problemi su posljedica odloženog jugoslovenskog sloma! Ne znam nikoga ko je želio rat 90-tih, ali smo shvatili da postoji neki drugi svijet! Moramo više nego ikad biti mudri. Ono što se dešava danas Sarajevu i Beogradu je svijet u kojem mi danas živimo!

Nisam iznenađen Dodikovim izjavama; to nije samo njegov hir, to je jasan projekat– ne samo destabilizacije prostora bivše Jugoslavije, nego i demontaže svega što je ovdje stvarano, uključujući i taj krhki mir!

Vučić je dugo vodio politiku koja je uvjeravala ljude u BiH da se on promijenio. Vučić i ja smo se čuli telefonom kratko kada je buknulo na Jarinju i Brnjaku. Sporazum Prištine i Beograda nisu poštovali ni Priština ni Beograd. Ja se slažem sa odlukom Incka o zabrani negiranja genocida; to je bila teška odluka!

Amerika je poslije Afganistana i Trampa opterećena, ali dolazak Palmera govori o listi prioriteta Amerike. Mislim da će Amerika ovdje prelomiti, prepustiti nas Rusima! Svjesni smo šta smo preživjeli i ne bismo u to da se vraćamo!

Naredna godina je izborna! Neće biti ratna godina, neće naša djeca u rat! Ima ljudi koji pamte, koji imaju srca, hrabrosti i razumijevanja da se oprosti ono što se treba oprostiti i da se preuzme odgovornost! Ovo je do sada najozbiljnija situacija; jezik kojim govori Dodik– BiH ne zaslužuje!

Čitaj još:   ČEDOMIR Jovanović: TEK ĆE SE ČUTI SRPSKO "NJET", ONO KOJE JE OTIŠLO IZ BEOGRADA...

Neka se Bosna ne plaši; tu ne žive slabići i kukavice! Ima dovoljno pametnih i sposobnih da se ovo prevaziđe! Beograd sigurno neće dozvoliti! Ja neću dozvoliti da se u Sarajevo vraćamo tunelom ispod piste!

Sve se prelama kroz vašu sudbinu! Nema mira za mene u Beogradu ako Sarajevo nije mirno sa sobom i sa svima drugima!

izvor: http://face.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more