IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA TUGA I ŽALOST: Klanjana dženaza i obavljen ukop rudara Raifa Čamdžića… (foto)

Na mezarju u Breziku kod Živinica, je nakon ikindije namaza, klanjana je dženaza i obavljen ukop rudara Raifa Čamdžića, koji je prije dva dana smrtno nastradao u nesreći u Rudniku mrkog uglja (RMU) Đurđevik….

ŽIVINICA: BiH, Crna Hronika,, vijesti, utorak, 07.12.2021… 00.52… VELIKA TUGA I ŽALOST: Klanjana dženaza i obavljen ukop rudara Raifa Čamdžića… (foto)

Pored članova porodice i prijatelja, Čamdžića su danas ispratili i njegove kolege komorati…

Podsjećamo, na radilištu u jami u subotu oko 19.30 sati bila su četverica rudara, a do nesreće je najvjerovatnije došlo usljed naglog oslobađanja pritiska i urušavanja podgrade, utvrdio je rudarski inspektor. Nakon toga na radnike se obrušila velika količina materijala.

U nesreći u RMU “Đurđevik” Raif Čamdžić je poginuo, a teško je povrijeđen rudar Haso Kadirić, koji se i dalje nalazi na liječenju na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

U nesreći u Rudniku uglja Đurđevik, koja se dogodila u subotu 4. decembra, oko 19.30 sati, poginuo je Raif Čamdžić, a povrijeđen je Haso Kadirić.

Preminuli rudar Raif Čehajić stradao je dok je zarađivao svoj hljeb – hljeb za sebe i svoju porodicu.

Čitaj još:   BIH: Putnik ispao iz autobusa i zadobio TEŠKE POVREDE, vozač bio pijan...

Preminulom rudaru danas će biti klanjana dženaza namaz u mjestu Brezik u 14:30 sati, gdje će se obaviti i ukop.

Podsjećamo, do nesreće je najvjerovatnije došlo usljed naglog oslobađanja pritiska i urušavanje podgrade.

“Između 12 i 14 kubika uglja je zatrpalo rudare. Nažalost jedan je smrtno stradao, a drugi je povrijeđen i smješten u Univerzitetsko–kliničkom centru Tuzla”, kazao je Nuraga Duranović, federalni rudarski inspektor.

U subotu oko 19.30 sati Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice je obaviještena o nesreći u Rudniku uglja Đurđevik u Bosni i Hercegovini.

Dolaskom na mjesto nesreće dežurni ljekar je odmah konstatovao smrt jednog i povrede kod drugog rudara. Povrijeđeni rudar je hospitaliziran u UKC Tuzla i njegovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno.

Uviđaj su obavili službenici Policijske uprave Živinice i dežurni kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK-a uz prisustvo federalnog rudarskog inspektora Nurage Duranovića.

Na društvenim mrežama objavljene su brojne poruke.

Iza nastradalog Raifa Čamdžića ostali su supruga, sin, majka i brat.

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more