IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DETALJI BRUTALNOG UBISTVA: Ispaljeno 36 metaka u vođu navijača Željezničara iz najmanje dva oružja, A PET DANA RANIJE… (foto, video)

Zatražen je pritvor za Amela Jašarevića, Edvina Imamovića i Igora Zuku, dok je za Kabašem raspisana potjernica…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak,16.12. 2021… 00: 32…  DETALJI BRUTALNOG UBISTVA: Ispaljeno 36 metaka u vođu navijača Željezničara iz najmanje dva oružja, A PET DANA RANIJE… (foto, video)

Aida Topalović, tužiteljica sarajevskog Tužilaštva, zatražila je danas od Mirze Đoze, sudije za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu, da odredi pritvor za Amela Jašarevića, koji je priznao da je pucao u jednog od vođa navijača Željezničara Mehmeda Mešu Ramića, te za Edvina Imamovića, koji se tereti za pomoć u ubistvu, kao i za Igora Zuku, koji se tereti za pomoć počiniocu nakon krivičnog djela, piše “Oslobođenje“.

SUKOB ZBOG DILERA

S druge strane, Omar Mehmedbašić, koji zastupa Jašarevića, protivio se određivanju pritvora za svog branjenika, smatrajući da ne postoji opasnost da utiče na svjedoke.

– Jašarević je ostao na licu mjesta i pozvao policiju, pa nema razloga da utiče na svjedoke. U odnosu na uznemirenje javnosti nisam se izjašnjavao jer se nismo složili s kvalifikacijom da se radi o ubistvu na bezobziran način, rekao je Mehmedbašić.

Podsjetimo, Ramić je na mafijaški način ubijen u nedjelju navečer, a nakon privođenja Jašarevića, policija je u ponedjeljak pronašla i uhapsila Imamovića i Zuku, dok se još traga za Adelom Kabašem, zvanim Dasta, koji se prije prezivao Murtović.

Od izvora bliskog istrazi “Oslobođenje” saznaje da je sukob između Ramića i ove grupe navodno počeo zbog droge. Prije izvjesnog vremena ubijeni Ramić je maltretirao A, najboljeg uličnog dilera koji je radio za grupu okupljenu oko Kabaša.

Čitaj još:   Na vrhu liste Globalnog indeksa mira- najbezbjednije zemlje na svijetu za 2023. godinu su... (foto, video)

Zatražen je pritvor za Amela Jašarevića, Edvina Imamovića i Igora Zuku, dok je za Kabašem raspisana potjernica.

Navodno je Ramić od tog dilera oteo mobitel sa imenima konzumenata droge, što je naljutilo Kabaša i njegove drugove. Zato je pet dana prije zločina došlo do sukoba između Ramića i nekog od osumnjičenih, u kojem je, navodno, bilo i pucanja iz vatrenog oružja.

Nakon što su uhapšeni, osumnjičeni su u policiji ispričali da su se 13. decembra sastali u kafiću Squer u blizini Hitne pomoći, nakon čega im je Kabaš oko 20 sati rekao da idu u kafe- bar Hill.

Kabaš je s Imamovićem i još jednom osobom bio u crnom Golfu 7, dok su u drugom Golfu sedmici bili Jašarević i Zuko. Putem su susreli Ramića, koji je bio u crvenom Peugeotu.

Na semaforu u Pofalićima prišli su Peugeotu te je Jašarević upitao Ramića zašto je dirao A. Tada je došlo do verbalnog sukoba, nakon kojeg je Ramić pokušao izaći iz vozila.

Tada su zapucali Jašarević i Kabaš, ispalivši veći broj hitaca. Na trotoaru je ostalo 36 čahura, a Ramića je pogodilo 15 hitaca.

Jašarević je očigledno pokušao preuzeti na sebe svu krivicu i zaštititi Kabaša, te je pozvao policiju i rekao da je pucao sam i u samoodbrani, jer je mislio da će Ramić pucati u njega.  Međutim, po broju pronađenih čahura, istražitelji su zaključili da je na Ramića pucano najmanje iz dva oružja.

Čitaj još:   JEZIK, MRŽNJE iz SRBIJE: Skandalozna izjava Vulina, Handke neće ništa izgubiti što neće vidjeti džamahiriju na Balkanu... (foto)

BIJEG U CRNU GORU

Imamović je Kabaša prevezao u Lukavicu i ostavio kod kafića Moca, dok je Zuko odatle Kabaša prevezao do prevoja Čemerno, gdje je ovaj izašao iz vozila. Pretpostavlja se da je Kabaš pobjegao u pravcu Trebinja u namjeri da se prebaci preko crnogorske granice, piše “Oslobođenje“.

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more