IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UHAPŠENI KOMANDANTI I VOJNICI TZV VRS: TERETE SE ZA UBISTVO STOTINU NEVESINJSKIH BOŠNJAKA

Osam uhapšenih osoba tereti se za zločine, odnosno ubistva oko 100 osoba bošnjačke nacionalnosti, za posmrtnim ostacima 47 žrtava i danas se traga.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA-e u više gradova u BiH priveli su osam osoba. Privedene osobe su nekadašnji zapovjednici i pripadnici VRS-a, a osumnjičeni su za zločine nad stanovništvom bošnjačke nacionalnosti sa područja Nevesinja.

“Zločini se odnose na ubistvo oko 100 osoba bošnjačke nacionalnosti, na lokaciji u mjestu Zijemlje, među kojima je više desetina žena, osoba starije životne dobi, kao i veći broj djece među kojima si i djeca starosti od 15 dana do 2 godine. 

U počinjenom zločinu, ubijene su gotovo cjelokupne porodice Ploskić, Šipković, Aličić, Alibašić, Mahinić, Brajević, Čopelj i druge žrtve.

Čitaj još:   TUGA U KRAJINI: DŽENAZA SADNANU MAJETIĆU BIT ĆE KLANJANA DANAS, IZA NJEGA OSTALI NEUTJEŠNI OTAC I MAMA I... 

Posmrtni ostaci 49 osoba su pronađeni dok se za posmrtnim ostacima 47 žrtava još uvijek traga”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U okviru rada na ovom predmetu Tužilaštvo BiH je, kako navode, ostvarilo je dobru i intenzivnu saradnju sa SIPA-om BiH i OSA-om BiH.

“Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati i donijeti odluku o daljim aktivnostima”, istaknuto je u saopćenju Tužilaštva BiH. 

izvor: slobodnabosna.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more