IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DETALJI JEZIVOG UBISTVA: Šta se događalo kobne noći u lovačkom domu nadomak Sarajeva!? (foto, video)

Zatražen je pritvor zbog ubistva 39-godišnjaka u lovačkom domu u Bašcima kod Trnova…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 21.12.2021… 00: 32… DETALJI JEZIVOG UBISTVA: Šta se događalo kobne noći u lovačkom domu nadomak Sarajeva!? (foto)

Tužilaštvo KS- a predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu pritvor za 68- godišnjeg Ismeta Ibričića iz sela Bašci kod Trnova koji se tereti da je hicima iz lovačkog karabina usmrtio Mithata Veju (39).

Tom prilikom povredu podlaktice je zadobio Nedim Pločo (24) iz Sarajeva, a krhotine stakla povrijedile su lovca Nedima Beširevića, te maloljetnog Đ. P.

POGODAK U STOMAK

Podsjetimo, ubistvo se desilo u nedjelju oko 3.30 sati u lovačkom domu Bašci, u istoimenom selu kod Trnova. Nezvanično se moglo čuti da se u subotu u ovom lovačkom domu okupilo 10- ak članova lovačkog društva koji su, skupa sa svojim porodicama, došli na proslavu rođendana jednog biznismena, vlasnika lanca mesara.

U trenutku kad je došlo do pucnjave, u sali doma bilo je nekoliko osoba, dok su ostali ranije otišli na sprat da spavaju, jer su u nedjelju trebali da idu u lov. U početku je proslava proticala normalno, da bi, nakon što su pojedinci malo više popili, došlo do verbalnog sukoba između Ibričića i Veje.

Istina je da se sve desilo zbog alkohola. U jednom trenutku Ismet je onako hinjski dva puta šakom udario Veju. Ne znam zbog čega. Mi smo odmah priskočili i razvadili ih. Sjećam se da je Vejo rekao Ibričiću da ovo neće olako proći jer ga je udario pred djetetom, sjeća se jedan od očevidaca događaja.

Čitaj još:   MREŽE ‘GORE’ O BIZARNIM NAVIKAMA TURISTA IZ SRBIJE: Galama oko navika sa ljetovanja, već treći dan udarna tema... (foto, video)

Prisutni su ubrzo Ibričiću kazali da je previše popio i da ide kući, dok su domar Amir Pločo i njegov rođak Nedim počeli nagovarati Veju da ode na sprat, da legne i da se i on malo odmori.

ODLAZAK NA SPAVANJE

Ibričić je, međutim, otišao do kuće, uzeo lovački karabin i brzo se vratio te kroz prozor doma pratio šta se dešava unutra. U trenutku kada je Nedim Pločo poveo Veju na sprat kuće, na spavanje, Ibričić je počeo da puca. Prvi hitac pogodio je Nedima Ploču u podlakticu.

Kada se on sklonio od prozora, Ibričić je ispalio još dva hica, ovaj put pogodivši Veju u stomak, dok su krhotine prozorskog stakla pogodile Vejinog maloljetnog sina i Beširevića. Potom je neko od prisutnih sklonio iz prostorije maloljetnog Đ. P. da ne gleda ubijenog oca, ispričao je za  “Oslobođenje” jedan od očevidaca događaja.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Pronađeno oružje i municija, krivična prijava protiv jedne osobe... (foto) 

Ibričić je sjeo pored ulaznih vrata lovačkog doma i predao karabin iz kojeg je pucao. Ubrzo je uhapšen i odveden na ispitivanje…

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more