IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BH ZMAJ Edin Višća novi član turskog Trabzonspora… (foto, video)

Turski fudbalski klub Trabzonspor objavio je u srijedu da su dogovorili transfer bosanskohercegovačkog veznjaka Edina Višće iz Medipol Basaksehira, javlja Anadolu Agency (AA).

TRABZON: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 04.01.2022…18: 52… BH ZMAJ Edin Višća novi član turskog Trabzonspora… (foto, video)

Edin Višća je dres Bašakšehira nosio duže od decenije io do sada je bio stanovnik Grada na Bosforu- Istanbula…

Tim povodom u prostorijama Basaksehira u Istanbulu održana je konferencija za novinare kojoj su prisustvovali predsjednik Basaksehira Goksel Gumusdag, predsjednik Trabzonspora Ahmet Agaoglu i Višća.

Gumusdag je kazao da su dva mjeseca sa Agaogluom pregovarali o transferu Višće.

“Imalo smo razgovore sa različitim klubovima, ali Ahmet Agaoglu je bio mnogo spremniji i odlučniji po pitanju dovođenja Višće“, kazao je Gumusdag te dodao:

“Višća nije bio tražen igrač samo ove godine nego i ranije. Kao što svi znate, i ovdje u Turskoj ali i u inostranstvu, Višća je bio vrlo tražen fudbaler jer je bio najbolji strijelac i asistent u ligi šest-sedam godina. Nadam se da će i ubuduće postizati velike uspjehe u karijeri.“

Gumusdag je naglasio da je Višća na neki način bio i simbol Basaksehira.

Predsjednik Trabzonspor Agaoglu izjavio je da je presretan zbog transfera Višće.

“Bio je ovo jedan od najtežih transfera koje sam obavio u periodu od ove tri i pol godine. Naravno, radilo se o najvažnijem igraču kluba. Ovo je transfer koji je naš trener jako želio, a naši navijači dugo čekali. Ovo je vrlo važan transfer za nas. Ne sumnjamo da će Višća dati značajan doprinos u klubu. On je već dobro poznato ime u turskom fudbalu. Vrlo je važan igrač u turskom fudbalu“, kazao je Agaoglu.

Čitaj još:   Nalaz obdukcije tijela utvrdio: Vojnik na Pešteru nije preminuo od srčanog udara... (foto)

Višća je istakao da je veoma sretan zbog transfera u Trabzonspor.

“Kao što znate, nakon deset godina sada smo ovdje. Veoma sam uzbuđen. Stiglo je mnogo ponuda, ali Trabzonspor je nekako pokazao najveći interes. Sretan sam i motivisan što ću igrati za Trabzonspor. Želim s njima osvojiti prvenstvo i igrati u Ligi prvaka. Prošao sam mnogo toga sa Basaksehirom. Osvojili smo prvenstvo, igrali u Ligi prvaka. Nije jednostavno otići, ali ipak idem u veliki klub. Nadam se da ću na kraju sezone s Trabzonsporom podići trofej”, kazao je 31-godišnji bh. veznjak.

Istakao je da ga je Trabzonspor godinama pokušavao dovesti.

“Ja ću na terenu uraditi svoj posao i vjerujem da ćemo ostvariti naše ciljeve na kraju sezone. Veoma sam motivisan. S nestrpljenjem čekam treninge i utakmice”, istakao je Višća.

Višća je dres Basaksehira nosio duže od deceniju. Trabzonspor je trenutni lider turskog prvenstva, sa najvećim izgledima za osvajanje titule prvaka.

Čitaj još:   Pun Mjesec iznad BOSFORA poseban šarm Stambola...(foto i video)

Višća je tokom karijere igrao još za Budućnost iz Banovića i Željezničar. U Basaksehir je prešao 2011. godine iz Željezničara. U dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine upisao je 55 nastupa i postigao deset golova.

izvor iBalkan.net / agencije aa

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more