IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POP Backović protestuje zbog PADA VLADE, a POP Mitrović, brat ministra, ODOBRIO OKUPLJANJE u porti HRAMA u PODGORICI

Miajilo Backović (na slici gore), sekretar Metodija Ostojića, episkopa budimljansko-nikšićkoga Crkve Srbije (SPC), učestvovao je sinoć na protestu u Tivtu, koji je organizovan, kako se navodi, „protiv namjere rušenja aktuelne Vlade i formiranja manjinske Vlade”.

Backović je do ljetos paroh u Gornjem Grblju kod Tivta. Nema svršeni bogoslovski fakultet, ali je nosilac ruskoga vojnoga odlikovanja.

Takođe, on je bivši regrut-pripadnik 63 brigade Vojske Jugoslavije, učesnik rata — i osoba bliska Dejanu Vukšiću, direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB). 

Podgoričke „Vijesti” citiraju Backovića, koji je sinoć u Tivtu, na protestu koji je okupio nekoliko desetina istomišljenika, kazao za taj list: „Mi smo ovđe došli da kažemo da ne želimo da se narodna volja iskazana mukom, krvlju i stradanjem naroda i Crkve, u parlamentu prekraja birokratskom odlukom par ljudi koji nijesu ili imaju vrlo malo učešća u svemu ovome što se postiglo”.

Kako izvještava Radio Tivat, s protesta u tom gradu je poručeno: „U petak 4. februar ispred zgrade Skupštine Crne Gore moramo složno i odlučno zatražiti da nam poslanici vrate mandat, jer su se pokazali kao nedostojni narodni reprezenti”.

Čitaj još:   DUŠKO Mihailović: Manastiri SPC kao država u državi- Crkva tražila 100 „kalašnjikova“... (foto)

„Pobjeda” je, prije par dana, objavila da „nevladina organizacija Miholjski zbor, koja zastupa interese Crkve Srbije, tzv. pravoslavna bratstva i djelovi ANB-a stoje iza organizacije protesta protiv formiranja manjinske vlade”.

NVO Miholjski zbor iz Tivta je proteklih dana protestovao i u Podgorici. Osnivač ove NVO je Backović. Provjerljivo je da je Backović bio dugogodišnji predśednik paracrkvenih „bratstava pravoslavne omladine”. Backovićev nadležni episkop Metodije Ostojić je u rođačkim vezama s Milojkom Spajićem, ministrom.

Na drugoj strani, sinoćnji protest u Podgorici protiv pada Vlade Zdravka Krivokapića, predvođen funkcionerima Demokratske Alekse Bečića, započeo je okupljanjem ispred srpskoga sabornoga hrama u Podgorici — na zemljištu „crkvene porte”.

Nadležni starješina za taj hram je Dragan Mitrović, donedavni arhijerejski namjesnik podgoričko-danilovgradski Mitropolje crnogorsko-primorske Crkve Srbije.

Protojerej-stavrofor Mitrović je rođeni brat ministra u Krivokapićevoj vladi za ekologiju, prostorno planiranje i urbanizam — Ratka Mitrovića. 

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more