IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRCE DA PUKNE OD TUGE- Preselio na AHIRET Imad Bušatlić (20): “Pamte ga po OSMJEHU”

Velika tragedija pogodila je jučer Prozor- Ramu.

Otišao je da obiđe svoga školskog prijatelja koji je prije petnaest dana bio u bolnici u teškom stanju pa se oporavio. Bili su to pravi drugovi. Očito od onih koje je samo smrt i mogla rastaviti…

Jučer se u Hercegovini, Prozor-Rama dogodila velika tragedija nakon što je dvadesetogodišnji mladić, Imad Bušatlić, preminuo uslijed još uvijek nepoznatih uzroka. Sumnja se na trovanje ugljenmonoksidom.

Naime, Dva mladića – I. B. i A. J. dovezena su u besvjesnom stanju u tamošnji Dom zdravlja. Oko 7.30 sati pronađeni su u besvjesnom stanju u porodičnoj kući, u mjestu Kovačevo polje kod Prozor-Rame. Mladić I. B. je reanimiran, ali je preminuo. Drugi mladić A. J. davao je znake života te je prevezen u KBC Mostar, potvrđeno je jučer iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Također, naložena je i obdukcija nastradalog.

Preminuli mladić je Imad Bušatlić iz Gornjeg Vakufa, koji je prespavao kod svog prijatelja Adina Junuzovića u mjestu Kovačevo Polje kod Prozora. Njih dvojica su prošle godine završili Karađoz – begovu medresu u Mostaru. Imad je bio student na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici.

Mnogi prijatelji, rodbina i poznanici opraštaju se od njega na društvenim mrežama.

– Imad Bušatlić je otišao u Kovačevo Polje kod Prozora da obiđe svoga školskog prijatelja koji je prije petnaest dana bio u bolnici u TEŠKOM stanju, pa se oporavio. Bili su to pravi drugovi. Očito od onih koje je samo smrt i mogla rastaviti!!! Svjedokom sam, kao njegov razredni odgajatelj u Karađozbegovoj medresi, da je o namazu i to u džematu izuzetno dobro brinuo. Koliko je meni poznato ni na njegove ljudske relacije u Medresi se nije niko žalio.

“…a čovjek ne zna šta će sutra zaraditi i ne zna čovjek u kojoj će zemlji umrijeti…” (Sura Lukman, 34)

Čitaj još:   EKSKLUZIVNO!!! Slobodan KOSTOVSKI, NOVOPAZARAC, uhapšen zbog šverca dvije tone kokaina... (foto)

Imad Bušatlić, rođen je 2002.godine od oca Ramiza i majke Ramize, u Zastinju (Privoru) kod Gornjeg Vakufa.
Karađozbegovu medresu je završio 2021.godine (ljetos), a svoj životni hod jutros, 27.džumade-l-uhra 1443.h.g./ 30.januara 2022.godine….

Molim Allaha da ga Svojom milošću svrsta među sretnike, da mu oprosti grijehe – kako za one za koje je činio pokajanje tako i za one za koje nije znao da ih čini. Molim Allaha da njegovim roditeljima, sestri i ostalim ukućanima podari sabura i snage da njegov gubitak vjernički što lakše podnesu – navodi se, između ostalog u jednoj objavi.

Današnji dan počeo je s velikom tugom u našim srcima, pritisak u prsima i kamen na srcu koji zadugo nije bio tvrđi i teži. Moj brat, a naš kolega, Imad Bušatlić preselio je na bolji svijet. Bio je nasmijanog i vedrog duha, a znamo da takvi ljudi budu duboko urezani u naše sjećanje i tako će i biti inšallah, pamtit ćemo ga samo po dobru i osmijehu, kakav je i bio…

Čitaj još:   ŠTA SE DEŠAVA U PAZARU: Suspendovani inspektori policije Emir H. i Edib G... (foto i video)

Mi smo zasigurno kao društvo izgubili puno u ovom mladom insanu i bit će teško nastaviti živjeti bez njega. Srce boli, duša jauka mozak je paraliziran. Molim Allaha da se smiluje ovom Njegovom dobrom robu, i uvede ga u džennet, a porodici da velikog sabura- piše u jednoj objavi.

Također, naložena je i obdukcija nastradalog…

created by Polish

izvor: agencija

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more