IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAKO TOKOM INVAZIJE ŽIVE ŽENE RUSKIH BOGATAŠA? Nekima već prijeti proganjanje iz krem- društva… (foto, video)

VILE vrijedne milijune dolara i eura, privatni avioni, dijamanti te skupe torbe i cipele samo su dio luksuza u kojem uživaju žene najbogatijih Rusa, nakon ruske invazije na Ukrajinu i sankcija koje su im nametnute, neke bivše i sadašnje žene oligarha suočavaju se s nizom problema…

LONDON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, subota, 12. 03. 2022… 00: 32… KAKO TOKOM INVAZIJE ŽIVE ŽENE RUSKIH BOGATAŠA? Nekima već prijeti proganjanje iz krem- društva… (foto, video)

Vlasniku nogometnog kluba Chelsea Romanu Abramoviču i nizu drugih bogataša vlasti su zamrznule imovinu i zabranile putovanja kako bi pritisnule ruskog predsjednika Vladimira Putina. U problemu nije samo Abramovič, već i njegova djeca koja su naviknula na luksuz i druženje s bogatima i slavnima, koji se pak sad nastoje što više distancirati od njih.

Posljedice već osjeća njegova treća, sad bivša, žena Daša Žukova. Moskovska galerija koju je osnovala s Abramovičem napadnuta je zbog nepružanja otpora Putinu, a brojni umjetnici ne žele više izlagati u njoj, javlja Vanity Fair…

Daša (40) je najpoznatija žena oligarha, a za Abramoviča je bila udana devet godina, do 2017. Rodila mu je sina Aarona i kćer Leu Lou. Danas je u braku s nasljednikom brodarskog carstva Stavrosom Niarchosom, živi u New Yorku, a među njenim su prijateljima dizajnerica Diane von Fürstenberg, šef YouTubeova odjela za modu i ljepotu Derek Blasberg te dizajnerica nakita Jennifer Meyer.

Osim što je urednica magazina POP, Daša je 2007. s Abramovičem osnovala muzej suvremene umjetnosti Garage. Čim je Rusija napala Ukrajinu objavila je izjavu u kojoj se distancira od bivšeg muža i drugih oligarha. Među njima je i njen otac Aleksander Žukov koji je vlasnik niza naftnih i plinskih kompanija na obalama Crnog mora.

“Tim muzeja Garage odlučio je prekinuti rad na svim izložbama dok ne prestane ljudska i politička tragedija u Ukrajini. Ne možemo podržavati iluziju normalnosti dok se takve stvari događaju. Garage je oduvijek bio internacionalna institucija otvorena za pluralnost. Kategorički se protivimo bilo čemu što stvara podjelu i izolaciju. Vidimo se kao dio šireg svijeta koji rat ne može podijeliti”, poručili su.

Čitaj još:   "Lavice" bi večeras pobjedom nad Srbijom praktično osigurale XVIII veliko takmičenje na planeti... (foto, video)

“Ispunit ćemo svoje obveze prema umjetnicima čiji se projekti odgađaju i koji su s nama surađivali s povjerenjem i entuzijazmom”, dodali su.

Sljedećeg dana Dasha je za New York Post izjavila: “Brutalna i užasna invazija Rusije na Ukrajinu je sramotna. Kao netko rođen u Rusiji, nedvojbeno osuđujem ratne napade i solidarna sam s ukrajinskim narodom, kao i s milijunima Rusa koji misle kao ja”.

Dio umjetničke zajednice misli da se nije dovoljno ogradila od ruske politike, piše Vanity Fair. Neki umjetnici koji su trebali održati izložbe i Garageu odlučili su odustati od njih. Dobitnica Turnerove nagrade Helen Marten otkazala je svoju izložbu, kao i Anne Imhof.

Balerina Diana Višneva, koju se povezivalo s Abramovičem, jasno je osudila rat na Instagramu.

“Izražavam svoje protivljenje ratu i svakoj nasilnoj akciji. Tuga, žaljenje, riječi podrške i suosjećanja ispunjavaju naša srca. Sve o čemu sada možete razmišljati i tražiti je da se svijet obnovi”, napisala je.ž

Druge žene bogataša zasad ne pokazuju da imaju problema zbog ruske invazije. Nailya Asker Zade, novinarka koja je nedavno dobila nekretninu i 60- metarsku jahtu od svog ljubavnika, šefa banke VTB Andreja Kostina, i dalje objavljuje na Instagramu fotografije iz shoppinga. Kostin je blizak Putinu, a sankcije protiv Rusije opisuje kao ekonomski rat.

Nailya je rođena u Azerbajdžanu prije 34 godine, a voditeljica je na državnoj televiziji. Navodno je među nekretninama koje joj je Kostin poklonio i skoro 30 milijuna kuna vrijedna vila pored Moskve te jahta. Iako su ih fotografi snimili u nekoliko navrata, sve objave je blokirala ruska služba za nadzor komunikacija Roskomnadzor, pisao je The Times.

Čitaj još:   KRIVOKAPIĆ NEĆE DOĆI NA CRNOGORSKU "POVORKU PONOSA": Poslat će MAIDU Gorčević...

Nije poznato jesu li trenutno u vezi, no novinarka i dalje strastveno brani Rusiju u ovom ratu. Tako je prije nekoliko dana pozvala svoje pratitelje da ne očajavaju zato što se globalni brendovi povlače s ruskog tržišta

Olga Rozhkova, koja se udala za šefa Rosnjefta Igora Sečina, i Polina Deripaska, bivša žena oligarha Olega Deripaske također se ne opterećuju ratom.

izvor Index Magazin.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more