IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Milorad DODIK U SUKOBU SA BIJELOM KUĆOM: “Amerikanci smatraju BiH svojom okupiranom teritorijom” (foto, video)

Mile Dodik je rekao da mu je američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabriel Escobar jasno rekao da je “aktuelna politika važnija od Ustava”…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesi, petak, 01. 04. 2022… 01: 00… Milorad DODIK U SUKOBU SA BIJELOM KUĆOM: “Amerikanci smatraju BiH svojom okupiranom teritorijom” (foto, video)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je povodom današnje konferencije za novinare ambasadora SAD-a u BiH, Michaela Murphyja koji je iznio programske stavove SAD-a o BiH, kazao da “oni BiH smatraju svojom okupiranom ili zauzetom teritorijom, na kojoj je potrebno raditi samo ono što oni kažu”.

Dodik je za RTRS kazao da “oni uvode sankcije, govore šta i ko treba šta da čini. Kada kažemo da ćemo rješavati sva pitanja u BiH u skladu sa Ustavom, oni kažu da je to problem”.

Čitaj još:   KRVNIK I VOĐA BANDI: RADOVAN traži puštanje na slobodu do pravosnažne presude...

Dodik je rekao da mu je američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabriel Escobar jasno rekao da je “aktuelna politika važnija od Ustava”.

“Escobar mi je rekao da pustim Ustav i zakon, važne su politike. Kada sam odbio, onda sam bio na udaru za sankcije. Posljedice po našu ekonomiju nisu male. Kako će to izgledati za koju godinu, teško je danas procijeniti. Ovo je teško i zanimljivo vrijeme, ali sačuvati mir, pitanje je svih nas i naših života”, rekao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Dodik je ocijenio da je u BiH “prekomjeran i uticaj Brisela i Londona”.

izvor (SB)