Crna Gora

MILO Đukanović: Pokušaj Lavrova je obična politizacija i stvaranje privida o RUSKOFOBSKA atmosferi u Evropi…

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je kako pokušaj ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova da dobije dozvolu za prelet od zemalja koje su članice NATO- a i koje su 100- postotno usaglasile svoju spoljnu politiku s Evropskom unijom, obična politizacija i pokušaj stvaranja privida o nekoj rusofobskoj atmosferi u današnjoj Evropi, javlja Anadolija...

Đukanović, koji boravi u Istanbulu, prokomentarisao je otkazivanje posjete ruskog ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srbiji, koja je uslijedila nakon što su Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska zatvorile zračni prostor za Lavrovov avion.

Na pitanje novinara – da li, zbog donošenja odluke o zatvaranju zračnog prostora za Lavrovov avion, očekuje neki čin neprijateljstva ili osvete od strane Rusije- Đukanović je odgovorio:

– Vi svakako znate da je Rusija već Crnu Goru stavila na spisak neprijateljskih zemalja.

Kazao je kako je to dosta radikalan historijski obrt, podsjećajući da su njegova zemlja i Rusija prije koju godinu proslavile tri stoljeća međudržavnih odnosa.

– Crna Gora ne preduzima nikakve rusofobske politike niti se kod nas promijenilo poštovanje koje imamo prema Rusiji, prema ruskom narodu i prema tradiciji naših međusobnih odnosa. Ono što mi osuđujemo to je politika agresije – rekao je Đukanović.

Dodao je kako su mjere koje preduzimaju u funkciji odgovora na agresiju i u potpunosti 100-postotno usaglašene s vanjskom i sigurnosnom politikom EU-a.

– Ovaj pokušaj ministra Lavrova da dobije saglasnost zemalja koje su članice NATO-a i koje su 100-postotno usaglasile svoju spoljnu politiku s EU- om, da dobije dozvolu za prelet preko naših teritorija je obična politizacija i pokušaj stvaranja privida o nekoj rusofobskoj atmosferi u današnjoj Evropi…

Siguran sam da je ministar Lavrov, ako je zaista ozbiljno razmišljao o tome da posjeti Srbiju, znao kakav će biti odgovor zemalja koje se nalaze na zračnom putu između Moskve i Srbije- zaključio je Đukanović.i

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

STIŽE NOVA PROMJENA VREMENA: Danas više sunca, sutra i do 20 stešeni C, prognozu za narednih nekoliko dana je… (foto)

Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar će puhati slab do umjeren jugozapadni,…

57 minuta ago

NESPOJIVO S POSLOM KOJIM SE BAVE: U sistemu nešto debelo škripi- Policajci drže kafane, rade kao tjelohranitelji mimo zakona, sve im se “zalomilo” u slučaju Gačanin… (foto, video)

Iako sve policijske agencije u imaju jedinice za profesionalne standarde koje se bave unutrašnjim funkcioniranjem…

1 sat ago

ALEKSANDRA Vuković- Kuč: DRITAN Abazović je Crnu Goru pretvorio u hapsanu… (foto, video)

Nad Crnom Gorom nadvila se “ruka pravde” kao Domoklov mač. Kada ta ruka funkcioniše sa…

12 sati ago

Dnevni horoskop za 28. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovnovima satisfakcija,…

12 sati ago

VUKAŠIN Perović: Mesija je tu- Ulcinjski alhemičar… (foto)

Mesija je tu. Sublimacija svih srpskih podjela. Neko koga su čekali vjekovima. Sva Srbija koja…

12 sati ago

ANDRIJA Nikolić: Poslanici Skupštine njih 35 je uputilo inicijativu MILOJKU Spajiću, da donese odluku o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije o Srebrenici… (foto)

Vlada Crne Gore da bude kosponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici.,. PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti,…

13 sati ago

This website uses cookies.