IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREMIJERNO IZ KOMŠILUKA: Osujećen pakleni plan Aleksandra Vučića- “Namjeravao preći granicu i napraviti HAOS!”… (foto, video)

Pupovcu je navodno rekao da dolazi u privatnu posjetu Hrvatskoj i ako želi da mu se može i on pridružiti, a ako smatra da to treba, da obavijesti i hrvatsku Vladu. Pupovac je, jasno, rekao premijeru Andreju Plenkoviću da ga je Vučić kontaktirao, au Vladi su ostali konsternirani način na koji je srbijanski predsjednik planirao napraviti haos u Hrvatskoj, javlja “Jutarnji list”…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 17. VII 2022… 10: 38… PREMIJERNO IZ KOMŠILUKA: Osujećen pakleni plan Aleksandra Vučića- “Namjeravao preći granicu i napraviti HAOS!”… (foto, video)

Jutarnji list: Vučić planirao privatno da poseti Jasenovac, ali mu Vlada Hrvatske neće dozvoliti ulaz u zemlju…

Predsjednik Srbije  Aleksandar Vučić,  kako doznaje “Jutarnji list” iz izvora bliskih Vladi Hrvatske, planirao je danas privatno posjetiti Jasenovac i Pakrac, nijedna hrvatska vlast neće mu dopustiti ulazak u zemlju.

Vučić je, prema izvorima “Jutarnjeg lista”, kontaktirao predsjednika SDSS-a  Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatnu posjetu Jasenovcu, mjestu na kojem se za vrijeme NDH nalazio ustaški koncentracijski logor u kojem su stradali brojni Srbi u Drugom svjetskom ratu.

Pupovcu je navodno rekao da dolazi u privatnu posjetu Hrvatskoj i ako želi da mu se može i on pridružiti, a ako smatra da to treba, da obavijesti i hrvatsku Vladu. Pupovac je, jasno, rekao premijeru Andreju Plenkoviću da ga je Vučić kontaktirao, au Vladi su ostali konsternirani način na koji je srbijanski predsjednik planirao napraviti haos u Hrvatskoj, javlja “Jutarnji list”.

Bez službene obavijesti hrvatskim vlastima, bez koordinacije sa ambasadom, Vučić je htio prijeći granicu iz Bosne i Hercegovine, odnosno njenog entiteta Republike Srpske i doći oko 11 sati u Jasenovac, a potom oko 14 sati iu Pakrac. Ovdje je očito, smatraju u Vladi, bila namjera da se isprovocira hrvatsku stranu uoči godišnjice Oluje, a da onda srbijanski predsjednik može u svojoj zemlji glumiti žrtvu jer mu Hrvati nisu dopustili ulazak u zemlju.

Čitaj još:   BRUKA I SRAMOTA: Holivudski glumac ljut u RAZOČARAN- POKRADEN u Beogradu...

“Nije poštivao nijedan protokol, sve je htio napraviti mimo procedure i pravila o diplomatskim odnosima. Htio je sa svojim TV ekipama prijeći hrvatsku granicu i ovdje raditi što želi. Ali, premijer Plenković i Vlada jasno su rekli ne. Mi smo samostalna država, članica EU- a i NATO- a i ne može on ovdje raditi što želi. Politika ‘svesrpskog sveta’ u Hrvatskoj mu neće proći” , poručio je sugovornik “Jutarnjeg lista” iz Banskih dvora.

Vučić će se očito morati zadovoljiti s posjetom Gradini u Republici Srpskoj gdje se svake godine obilježava stradanje Srba u Jasenovcu, a bude li htio prijeći granicu, to mu neće biti dopušteno.

“Ovdje nema nijedne dobre namjere, nijednog čina koji bi doprinio normalizaciji odnosa. Ne daje nam informacije o nestalima u Domovinskom ratu, ne govori o tome kako će procesuirati ratne zločine, htio je jednostavno napraviti kao prije Oluje, ali mi smo u Vladi jasno rekli kako to ne dolazi u obzir”, poručuju iz hrvatske Vlade.

Vučić je, inače, prije nekoliko dana dao naslutiti što priprema. Na provladinoj Televiziji Pink govorio je o tome kako nijedan srpski predsjednik prije njega nije bio u Jasenovcu.

Vučić je, govoreći u kontekstu genocida u Srebrenici, koji on naziva “jezivim zločinom”, rekao kako razumije “mnoge strane zašto idu na spomen u Srebrenici”, ali da “nikako nije jasno zašto ne odu na spomen žrtvama u Jasenovcu”.

No, vrlo brzo ga je demantirao bivši srpski predsjednik  Boris Tadić  jer je on 2010. bio iu Jasenovcu iu Jadovnom. Vučića je prozvao za politički marketing i samopromociju u pogledu odnosa prema Jasenovcu ocijenivši kako se Vučić ponaša kao da “povijest počinje od njega”.

Čitaj još:   DANILOVGRAD: Zbog SKANDALOZNOG PONAŠANJA POLAZNIKA- GRUPA GRAĐANA poziva na okupljanje ispred POLICIJSKE AKADEMIJE (video)

“Ova laž da je prvi predsjednik koji je posjetio Jasenovac morbidna je, jer je upotrebu žrtava genocida u marketinške svrhe i zadovoljenje osobnih ambicija teško i komentirati”, rekao je Tadić za beogradski list “Danas”.

Bivši predsjednik Srbije dodao je kako je “ključna razlika između njega i Vučića to što na mjestima stradanja nije upotrebljavao za natjecanje i za raspiranje mržnje i lažnog patriotizma”.

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more