IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠTA GORI U BEOGRADU?: Vučiću stigli HITNI ZAHTJEVI za sastanke sa ambasadorima Rusije i… (foto, video)

Stiže Gabriel Escobar…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 20- X- 00: 24… ŠTA GORI U BEOGRADU?: Vučiću stigli HITNI ZAHTJEVI za sastanke sa ambasadorima Rusije i… (foto, video)

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabriel Escobar dolazi sutra u Beograd gdje će u 9 sati ujutru razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako saznaje “Blic”, u toku popodneva i večeri u Predsjedništvo Srbije stigao je hitan zahtjev ambasadora Kvinte koju su zatražili razgovor sa predsjednikom Vučićem. Posebno je zanimljivo da je identičan zahtjev stigao i od ambasadora Rusije Aleksandra Bocan Harčenka.

“Blic” nije uspio da dobije informaciju da li će do sastanaka i doći.

Jasno je, međutim, da se približava velika kriza oko registarskih tablica na Kosovu.  Također, pozivi za sastanke mogu se protumačiti i kao pokušaj stranih sila da uoči Predsjedništva Srpske napredne stranke pokušaju da utječu na formiranje Vlade Srbije.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: Zašto eventualna pobjeda Jakova Milatovića nije dobra za demokratiju u Crnoj Gori... (foto)

“Nije isključeno da ambasadori pokušavaju da proguraju nekog svog u Vladu, a spriječe imenovanje nekog za koga smatraju da nije njihov”, kaže izvor “Blica”…

BONUS VIDEO: Visoki gost iz Rusije, inkognito kod Vučića?

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more