IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRED DRUGI PROTEST U PODGORICI: Dolaze građani iz svih krajeva Crne Gore- „IMA NAS a tek će da nas bude“!

Drugi protest pod sloganom „Ima nas“ održaće se danas u Podgorici ispred Skupštine Crne Gore sa početkom u 20 sati.

Dolazak su najavili građani iz svih krajeva Crne Gore, a juče je objavljena i satnica polazaka po opštinama koju možete pogledati ovdje.

Organizatori su kazali da je prvi protest pokazao snagu građanske Crne Gore i poslao jasnu poruku građanki i građana Vladi koja je u tehničkom mandatu i tehhničkom premijeru da je ovo tek početak borbe za očuvanje tekovina Crne Gore i stvaranja savremenog i modernog društva. 

“Zato ćemo sa novog, još masovnijeg i brojnijeg skupa poslati snažnu poruku – IMA NAS! I IMA NAS a tek će da nas bude! Ne odustajemo sve dok se ne ispune naši zahtjevi koji su od krucijalne važnosti za dalju budućnost države i njenih građana“, poručili su.

Građane je na protest pozvalo i Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS).

“Pokažimo da u ovim teškim trenucima kroz koje zemlja prolazi možemo biti svi kao jedan, da IMA NAS da odbranimo Crnu Goru, državu slavne istorije i evropske perspektive i da smo spremni i sposobni da odbranimo pravo da sami kreiramo svoju sudbinu…

Čitaj još:   BORIS Mugoša: Više puta sam upozoravao poslanike većine da na brzinu ne usvajaju izmjene Zakona... (foto)

Pozivamo naše članove i simpatizere, i sve ljude kojima je takva Crna Gora na srcu, bez obzira na političku pripadnost, vjeru i naciju da masovnim prisustvom na sjutrašnjem protestu pokažemo da smo dostojni njene slavne istorije”, poručili su.

“Ne vidim razlog da Đukanović ne prisustvuje protestu”

Mogućnost da današnjem protestu prisustvuje i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović najavio je poslanik DPS-a Nikola Rakočević.

„Predsjednik države je javno podržao protest građana “Ima nas” i ako bude državi, ne vidim razlog zašto ne bi prisustvovao“, rekao je Rakočević. 

On je podsjetio da je predsjednik prošli put bio spriječen da prisustvuje protestu ispred Skupštine jer je bio službeno odsutan. 

“Kada radite znajući da gazite Ustav odgovorni građani se moraju okupiti da bi poslali apel da se mora postupati u skladu sa domaćim i međunarodnim aktima”, naveo je Rakočević.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more