IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednik FS Kosova: Nismo očekivali da će legenda poput Piksija da nam psuje majku albansku… (foto, video)

FS Kosovo je prijavio FIFA nedolično ponašanje Stojkovića, a Ademi dodaje da ne želi da prejudicira kakva će biti odluka svjetske „kuće fudbala“…

PRIŠTINA: Kosovo, Sport, vijesti, srijeda, 07- XII- 00- 44… Predsjednik FS Kosova: Nismo očekivali da će legenda poput Piksija da nam psuje majku albansku… (foto, video)

Predsjednik Fudbalskog saveza Kosova Agim Ademi tvrdi za Danas da je bio neprijatno iznenađen kada je na meču Svjetskog prvenstva u Kataru između Švajcarske i Srbije vidio u prenosu kako selektor „orlova“ Dragan Stojković Piksi u žaru utakmice upućuje uvrede na nacionalnoj osnovi.

– Od legende poput Piksija nisam očekivao da će da nam psuje majku albansku. Bio je igračka legenda Jugoslavije, navijali smo za njega dok smo živeli u zajedničkoj državi, uživali smo u njegovim driblinzima i majstorijama, gledali smo ga i uživo u tadašnjoj Prvoj ligi…

Mnogi Albanci s Kosova su ga voleli kao fudbalera i iznenađeni su da se on tako ponašao, i to čak na meču koji nije bio protiv Kosova nego protiv Švajcarske. Takve stvari ne priliče da uzvikuju ni navijači na tribinama, a kamoli učesnik utakmice na terenu. Druga je stvar šta publika radi, a učesnici sportskog događaja ne treba da u tome učestvuju, niti da daju povod– priča Ademi.

Čitaj još:   ALEKSANDAR Vučić potvrdio: ANA Brnabić, više neće biti premijerka Srbije... (foto, video)

FS Kosova je prijavio FIFA nedolično ponašanje Stojkovića, a Ademi dodaje da ne želi da prejudicira kakva će biti odluka svetske „kuće fudbala“.

– FIFA i UEFA ne tolerišu nacionalizam i širenje nacionalne netrpeljivosti, ali to je sada dalje na njima kakvu će kaznu izreći. Mi smo bili neprijatno iznenađeni i zastavom (mapa Srbije sa Kosovom pre koje je pisalo „nema predaje“) u svlačionici…

To zaista ne priliči fudbalerima Srbije. Mi treba te stvari da prepustimo politici i političarima da rešavaju. Sport treba da spaja ljude, a ne da pravi nacionalne tenzije i širi mržnju. Fudbaleri Srbije i Kosova trebalo bi da odigraju prijateljski meč i pokažu da fudbal i sport spajaju ljude, a ne da ih razdvajaju.

Ademi napominje da da FS Kosova i Fudbalski savez Srbije imaju odličnu saradnju u organizacijama FIFA i UEFA.

– I sa prošlim predsednikom FSS Slavišom Kokezom i sada sa Nenadom Bjekovićem odlično sarađujemo u svim tijelima FIFA i UEFA. Uvijek se i ispričamo kad se vidimo i zajedno nastupamo oko problema liga i fudbala na Balkanu…

Tako i treba da bude. Samo tu saradnju treba proširiti i na sve druge nivoe. Političari neka nalaze rešenja za međunacionalne tenzije, to im je posao, a mi u to ne treba da se miješamo. Mi treba da napravimo saradnju i pošaljemo kao ljudi iz sporta poruku mira– zaključuje Ademi.

Čitaj još:   MARKU Kovačeviću, za povredu ugleda države CRNE GORE, prijeti godina zatvora ili kazna do... (foto, video)

Bonus video; Selektor srbije piksi psuje siptarsku majku ekipi svajcarske #Slow motion video

izvor Danas.rs

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more