IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRES I OPREZ, STIŽE NAGLA PROMJENA VREMENA: Ide prognoza za narednih nekoliko dana… (foto)

Danas i sutra oblačno sa kišom, od nedjelje snijeg i susnježica…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 09- XII- 08- 44… STRES I OPREZ, STIŽE NAGLA PROMJENA VREMENA: Ide prognoza za narednih nekoliko dana… (foto)

Početkom sredine poslednjeg mjeseca u godini 2022 prema dostupnim podacima doći će do blagog povećanja temperature zraka, ali će se zadržati nestabilno vrijeme sa slabom kišom. Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 4°C i 10°C u Bosni do 12°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 8°C i 13°C u Bosni do 15°C u Hercegovini.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, od nedjelje sa snijegom ili susnježicom.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U većem dijelu zemlje je registrovana kiša. Na Bjelašnici je jutros izmjereno nula stepeni, u Gradačcu i na Sokocu četiri, u Bijeljini, Tuzli i Zenici pet, Banjaluci, Jajcu i Sanskom Mostu šest, Bihaću, Ivan Sedlu i Sarajevu sedam, Drvaru osam, Bugojnu i Livnu devet, Mostaru i Širokom Brijegu deset, Grudama 11, Trebinju 12, Stocu 15 i Neumu 16 stepeni Celzijusa.

“Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se prognoziraju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 16 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   ZOLA SE Oglasio i otkrio IME MILJANINOG BUDUĆEG DJETETA: Ne srpsko, već MUSLIMANSKO, "Selim ili Alma..." (foto)

petak, 09.12.2022. godine
Biometeorološke prilike i dalje su nepovoljne. Toplo vrijeme za ovo doba godine, praćeno padavinama, uzrokovaće jače tegobe kod osjetljivih osoba, izraženije tokom prijepodneva. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od kiše.

Prvog dana vikenda, u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se prognoziraju na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i deset stepeni, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima će padati snijeg ili susnježica. Topliji dio dana prije podne sa temperaturom zraka većinom između pet i deset stepeni, na jugu zemlje od deset do 15. U drugom dijelu dana temperaturom zraka je u opadanju.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom, na jugu sa slabom kišom. Temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu od pet do devet stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   STIŽE NAGLA PROMJENA VREMENA: Prognoza do petka ne obećava, naoblačenje, i padavine... (foto)

izvor ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more