Crna Gora

MILO Đukanović: Posjeta Fajon i Šalenberga posljednji alarm za buđenje Crne Gore- EU bi mogla razmotriti zaustavljanje pregovora…

Đukanović se danas sastao sa ministrom za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksanderom Šalenbergom i ministarkom vanjskih poslova Slovenije Tanjom Fajon

Predsjednik Crne Gore milo Đukanović ocijenio je da je posjeta visokih zvaničnika Austrije i Slovenije Crnoj Gori “posljednji alarm za buđenje” Crne Gore.

Đukanović se danas sastao sa ministrom za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksanderom Šalenbergom i ministarkom vanjskih poslova Slovenije Tanjom Fajon.

“Posjeta saveznog ministra za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksandera Šalenberga i ministarke vanjskih poslova Slovenije Tanje Fajon posljednji je alarm za buđenje Crne Gore ukoliko želi da sačuva svoju evropsku budućnost”, piše na Đukanovićevom Tviter nalogu.

Šalenberg i Fajon borave u Podgorici po mandatu visokog predstavnika Evropske unije za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku Žozepa Borelja.

Osim sa Đukanovićem, inostrani zvaničnici će razgovarati i sa predsjednicom Skupštine Danijelom Đurović i premijerom Dritanom Abazovićem.

Kako se navodi u saopštenju Delegacije EU u Podgorici, posjeta je organizovana u trenutku kada su nedavna politička dešavanja izazvala ozbiljnu institucionalnu krizu, podrivajući demokratske institucije i usporavajući napredak države na putu pristupanja EU.

“Posjeta će biti prilika da se naglasi da, u cilju napredovanja ka pristupanju EU, što je želja velike većine građana Crne Gore, svi politički akteri treba da podrže funkcionalnost institucija, a posebno Ustavnog suda“, kaže se u saopštenju.

izvor: vijesti.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Recent Posts

Andrej NIKOLAIDIS: “A kako se, moliću lijepo, zove ideologija koja je u Srebrenici počinila genocid? Da nije…” (foto, video)

Pola miliona projektila nije bilo dovoljno: bio je potreban još jedan da bi bio dokazan…

6 minuta ago

STANKO Radulović: Aleksandar VUČIĆ, zaglavljen u blato ličnog ludila i kriminala Crvene zvezde… (foto, video)

Prilikom posjete surčinskoj močvari zaglaviše se u blatu svojih kriminalnih poslova Aleksandar Vučić, Milorad Dodik,…

58 minuta ago

MILOJKO Spajić u četvrtak u Premijerskom satu, odgovara na pitanja poslanika: Povjerenja o Vladi, odgovore o Popisu, spoljnoj politici, Do Kvonu… (foto, video)

Milojko Spajić će u okviru Premijerskog sata odgovarati na pitanja poslanika. Početak Premijerskog sata zakazan je…

2 sata ago

DRAGAN BURSAĆ PITA: “Sramota, gdje je državna delegacija BiH, na otvaranju Arnaudije?” (foto, video)

Na svečano otvorenje džamije Arnaudija stigli su i reis Kavazović, Draško Stanivuković, Milorad Dodik, Sevlid…

2 sata ago

Dnevni horoskop za 9. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan ljubazan, Bik…

3 sata ago

PLJEVLJA prva na listi najzagađenijih gradova u Evropi, Bijelo Polje na šestom mjestu… (foto)

Stranica `World of statistics` objavila je spisak najzagađenijih gradova Evrope, a u top 10 našla…

6 sati ago

This website uses cookies.