BiH

PROVOKACIJA ZA KRAJ SA TRGA SRBIJE- EKSPLOZIJE uz Vatromet i “Marš na Drinu” za neustavni “dan Rs- a” građane Sarajeva podsjetili na teška vremena… (foto, video)

Vatromet je trajao oko deset minuta, a uznemirio je mnoge stanovnike glavnog grada Bosne i Hercegovine, jer su eksplozija dolazile iz pravca iz kojega su srpske snage godinama napadale Sarajevo…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 10: 01- 2023, 00: 14… PROVOKACIJA ZA KRAJ SA TRGA SRBIJE- EKSPLOZIJE uz Vatromet i “Marš na Drinu” za neustavni “dan Rs- a” građane Sarajeva podsjetili na teška vremena (foto)

Današnje obilježavanje neustavnog Dana RS- a u Istočnom Sarajevu završeno je koncertom Policijskog orkestra RS- a, kao i vatrometom, koji se mogao vidjeti, ali i čuti i u Sarajevu.

Upravo taj vatromet je posebna Dodikova provokacija građanima Sarajeva, posebno ako se u obzir uzme da je upriličen na prostoru s kojeg su srpske vojne i paravojne formacije pune četiri godine sijale smrt po Sarajevu.

Vatromet je uznemirio brojne građane glavnog grada BiH, a prema njihovim svjedočenjima trajao je oko deset minuta i bio je veoma glasan. Iako vatromet sam po sebi nije nimalo sporan, datum i razlog zbog kojeg je upriličen, kao i lokacija, ipak jesu.

Podsjećamo, danas je u Istočnom Sarajevu održan defile policijskih snaga MUP-a RS-a povodom obilježavanja neustavnog “Dana RS-a”, koji je Dodik ove godine prvi put odlučio prebaciti iz Banje Luke u Sarajevo.

Koncert je završen kompozicijom “Marš na Drinu” koju je pratio vatromet.

Vatromet je trajao deset minuta, a uznemirio je mnoge stanovnike glavnog grada Bosne i Hercegovine, jer su eksplozija dolazile iz pravca iz kojega su srpske snage godinama napadale Sarajevo.

BONUS VIDEO Najveći vatromet u Republici Srpskoj povodom 9. januara, Dana Republike

izvor (SB)

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

SARAJEVO- osvanuo LJUBAVNI TRANSPARENT: “RAMIZE, ljubavi, volim te. Svjedok su Miljacka, Sarajevo i Bog”… (foto)

Ljubavni transparent koji je osvanuo jutros na Latinskoj ćupriji u Sarajevu izazvao je znatiželju i…

6 sati ago

UŽAS U PODGORICI: Proslavljali kraj školovanja, pa bakljadom zapalili školu, biće sankcionisani… (foto, video)

Zbog korištenja pirotehničkih sredstava u školi je izbio požar... PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti,…

6 sati ago

BOSNA OBAVIJENA TUGOM: Nakon teške saobraćajne nesreće, na ahiret preselio mladi fudbaler 20- godišnji ADIS Omić- Dženaza će se klanjati… (foto)

Tužne vijesti: Devet dana nakon teške saobraćajne nesreće u bolnici umro 20- godišnjak... Podsjetimo, Omić…

6 sati ago

DAN IZNENAĐENJA: Prije podne kiša, narednih nekoliko dana umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme… (foto)

Donosimo vam današnju prognozu, u subotu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost... SARAJEVO:…

8 sati ago

ODJEKUJU EKSPLOZIJE, IZBILI POŽARI: Masovni napadi na Krim, satelitske snimke otkrivaju uništene moćne avione… (foto, video)

Lučki grad Sevastopolj na okupiranom Krimu napadnut je treću noć zaredom. KIYEV: Svijet, Crna Hronika,…

9 sati ago

Tuga VELIKA: PJEVAČ koji je predstavljao BiH na Eurosongu, pokušao sebi oduzeti život, depresija se nije mogla primijetiti… (foto, video)

Bh. pjevač, dodao je da sada imamo gomilu popularnih bolesti na Instagramu i da to…

10 sati ago

This website uses cookies.