IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROVOKACIJA ZA KRAJ SA TRGA SRBIJE- EKSPLOZIJE uz Vatromet i “Marš na Drinu” za neustavni “dan Rs- a” građane Sarajeva podsjetili na teška vremena… (foto, video)

Vatromet je trajao oko deset minuta, a uznemirio je mnoge stanovnike glavnog grada Bosne i Hercegovine, jer su eksplozija dolazile iz pravca iz kojega su srpske snage godinama napadale Sarajevo…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 10: 01- 2023, 00: 14… PROVOKACIJA ZA KRAJ SA TRGA SRBIJE- EKSPLOZIJE uz Vatromet i “Marš na Drinu” za neustavni “dan Rs- a” građane Sarajeva podsjetili na teška vremena (foto)

Današnje obilježavanje neustavnog Dana RS- a u Istočnom Sarajevu završeno je koncertom Policijskog orkestra RS- a, kao i vatrometom, koji se mogao vidjeti, ali i čuti i u Sarajevu.

Upravo taj vatromet je posebna Dodikova provokacija građanima Sarajeva, posebno ako se u obzir uzme da je upriličen na prostoru s kojeg su srpske vojne i paravojne formacije pune četiri godine sijale smrt po Sarajevu.

Vatromet je uznemirio brojne građane glavnog grada BiH, a prema njihovim svjedočenjima trajao je oko deset minuta i bio je veoma glasan. Iako vatromet sam po sebi nije nimalo sporan, datum i razlog zbog kojeg je upriličen, kao i lokacija, ipak jesu.

Čitaj još:   KAŽU i Đokovića zavela: Svi gledaju u nju, muškarci držite se! (foto i video)

Podsjećamo, danas je u Istočnom Sarajevu održan defile policijskih snaga MUP-a RS-a povodom obilježavanja neustavnog “Dana RS-a”, koji je Dodik ove godine prvi put odlučio prebaciti iz Banje Luke u Sarajevo.

Koncert je završen kompozicijom “Marš na Drinu” koju je pratio vatromet.

Vatromet je trajao deset minuta, a uznemirio je mnoge stanovnike glavnog grada Bosne i Hercegovine, jer su eksplozija dolazile iz pravca iz kojega su srpske snage godinama napadale Sarajevo.

BONUS VIDEO Najveći vatromet u Republici Srpskoj povodom 9. januara, Dana Republike

izvor (SB)