IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRAVO OTKRIĆE- Nije ni Zagreb ni Dubrovnik: Ovo je najskuplji hrvatski grad za život… (foto, video)

Prilikom rangiranja gradova vodili su se cijenama u restoranima i trgovinama, cijenama javnog prijevoza, režija, zdravstvene zaštite, najma i slično, a kako bi dobili ukupan indeks troškova života…

ZADAR: Hrvatska, Ekonomija, vijesti, nedelja, 15: 01- 2023, 00: 24… PRAVO OTKRIĆE- Nije ni Zagreb ni Dubrovnik: Ovo je najskuplji hrvatski grad za život… (foto, video)

Kada su i pitanju troškovi života u hrvatskim gradovima na prvom mjestu nisu ni Zagreb ni Dubrovnik, već– Zadar.

Stranica Numbeo koja analizira troškove života u gradovima diljem svijeta objavila je rang listu za 2023. Na listu su se našli i hrvatski gradovi, ali s neočekivanim poretkom.

Prilikom rangiranja gradova vodili su se cijenama u restoranima i trgovinama, cijenama javnog prijevoza, režija, zdravstvene zaštite, najma i slično, a kako bi dobili ukupan indeks troškova života.

Tako je prema njihovoj ljestvici najskuplji grad za život u Hrvatskoj– Zadar, koji je zauzeo 141. mjesto, samo dva mjesta iza slovenske Ljubljane.

BONUS VIDEO: Is Zadar Worth Visiting? | Top 5 Things to Do in Zadar Croatia 2022

Nakon Zadra slijedi Dubrovnik koji se nalazi na 145. mjestu. Zagreb je tako tek treći i nalazi se na 150. mjestu, a iza njega su Rijeka na 172., Split na 173. te Osijek na 189. mjestu.

Čitaj još:   VIC DANA: Poslije Nove Godine i slavlja Pajdo iz ČITLUKA sreo rođaka pa mu se hvali božićnom atmosferom u makini… (foto)

Što se regije tiče, najskuplja za život je Ljubljana, Beograd je na 186. mjestu, Sarajevo na 206., Podgorica na 211., Skopje na 221, a Budimpešta je na 176. mjestu.

Najpovoljniji gradovi za život u regiji su Niš na 232. i Priština na 234. mjestu.

Što se čitave Europe tiče najskuplji su švicarski gradovi koji zauzimaju prvih pet mjesta na ljestvici, a to su redom Basel, Zurich, Lausanne, Zug, Bern i Ženeva. Nakon njih slijede norveški gradovi Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim i Tromso.

Najjeftiniji za život su, očekivano, ukrajinski gradovi koji se nalaze odmah iz Prištine, a to su Harkiv, Lavov, Odesa i Dnipro, dok se Kijev smjestio između Prištine i Niša. Cijeli popis gradova možete pronaći ovdje.

BONUS VIDEO: Najbolji grad za život je u našem susjedstvu: Provjerite i zašto je dospio na vrh

Čitaj još:   POTJERNICA: Srbin prevarant, zgrnuo 870.000 eura, traži ga EVROPA...

izvor Autor: Poslovni.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more