BiH

EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ SE OPROSTIO OD SAŠE PETROVIĆA EMOTIVNOM OBJAVOM: Volim te brate, FALIT ĆEŠ JAKO… (foto, video)

Vijest o smrti poznatog bh. glumca Saše Petrovića potresla je njegove brojne prijatelje i kolege...

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 28: 01- 2023, 10: 24… EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ SE OPROSTIO OD SAŠE PETROVIĆA EMOTIVNOM OBJAVOM: Volim te brate, FALIT ĆEŠ JAKO… (foto, video)

Jedan od njih je i Emir Hadžihafizbegović, koji se oglasio emotivnim statusom na Facebooku.

Otišao je moj brat Saša Petrović. Vijest me zatekla na snimanju filma u Hrvatskoj. Ne mogu ni procesuirati ni racionalno se odrediti prema toj informaciji koju mi je prije 15 minuta putem SMS -a poslao Pjer Žalica.

Ne znam ni zašto objavljujem ovaj post. Valjda je to odbrambeni mehanizam od nevjerice i suza koje mi nekontrolisano teku. Bilo je to ono prijateljstvo, i više od toga, koje se ne komentira.

Bila je to obostrana ljubav i emocija čiji sadržaj ne možeš nikada nikome prenijeti, da taj neko to razumije. To razumijemo samo mi i ostaje samo među nama iz „Audicije“. Volim te, brate. Falit ćeš, ali jako. Adio, kompanjo – napisao je Hadžihafizbegović.

Podsjećamo, Aleksandar Saša Petrović preminuo je jučer u 61. godini života.

Rođen je 2. januara 1962. godine u Sarajevu. Prvu glavnu filmsku ulogu ostvario je u filmu Srđana Vuletića “Teško je biti fin”, za koju je dobio “Srce Sarajeva” za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine.

Podsjetimo, bosanskohercegovački glumac preminuo je u petak u 62. godini. Iz Narodnog pozorišta u Sarajevu također su se oprostili od Saše, prisjećajući se uloga koje je odigrao u ovom kazalištu.

– Preminuo je Saša Petrović – regionalno poznati bh. glumac. Narodno pozorište Sarajevo pamtit će ga po ulogama u dramskim predstavama kao što je ‘Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna’. Upućujemo iskreno saučešće obitelji, prijateljima i kolegama. Ostat će u vječnom sjećanju- napisali su.

BONUS VIDEO: UMRO GLUMAC SAŠA PETROVIĆ Glumio u serijama “Lud, zbunjen, normalan” i “Vratiće se rode”

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 10. maj 202. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan nervozan,…

7 sati ago

JESU LI NA BHRT- u UOPŠTE SVJESNI ŠTA SU NAPRAVILI: NAKON ODLUKE SUDA FTV ponovo počela emitovati program… (foto, video)

BELMIN Karamehmedović potpisao odluku, pušten program... SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 08, 05. 2024… 20:…

7 sati ago

JOŠ JEDNO JEZIVO UBISTVO: Muž ubio suprugu u Gradačcu, zatim počinio samoubistvo u Srebreniku?! (foto)

Danas je u Gradačcu pronađeno beživotno tijelo jedne ženske osobe za koju se vjeruje da…

7 sati ago

UŽAS u Srbiji: UČENIK PRETUKAO PROFESORA- Izbacio ga sa časa, ovaj mu razbio nos… (foto)

Bivši učenik Tehničke škole "9.maj" iz Bačke Palanke (Srbija), B.M., fizički je danas napao profesora…

8 sati ago

This website uses cookies.