IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ SE OPROSTIO OD SAŠE PETROVIĆA EMOTIVNOM OBJAVOM: Volim te brate, FALIT ĆEŠ JAKO… (foto, video)

Vijest o smrti poznatog bh. glumca Saše Petrovića potresla je njegove brojne prijatelje i kolege...

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 28: 01- 2023, 10: 24… EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ SE OPROSTIO OD SAŠE PETROVIĆA EMOTIVNOM OBJAVOM: Volim te brate, FALIT ĆEŠ JAKO… (foto, video)

Jedan od njih je i Emir Hadžihafizbegović, koji se oglasio emotivnim statusom na Facebooku.

Otišao je moj brat Saša Petrović. Vijest me zatekla na snimanju filma u Hrvatskoj. Ne mogu ni procesuirati ni racionalno se odrediti prema toj informaciji koju mi je prije 15 minuta putem SMS -a poslao Pjer Žalica.

Ne znam ni zašto objavljujem ovaj post. Valjda je to odbrambeni mehanizam od nevjerice i suza koje mi nekontrolisano teku. Bilo je to ono prijateljstvo, i više od toga, koje se ne komentira.

Bila je to obostrana ljubav i emocija čiji sadržaj ne možeš nikada nikome prenijeti, da taj neko to razumije. To razumijemo samo mi i ostaje samo među nama iz „Audicije“. Volim te, brate. Falit ćeš, ali jako. Adio, kompanjo – napisao je Hadžihafizbegović.

Podsjećamo, Aleksandar Saša Petrović preminuo je jučer u 61. godini života.

Čitaj još:   SKANDALOZNO- HRVATSKI PORTAL objavio fotografiju: Crnogorski premijer i lider DF- a "oslobađali" Dubrovnik 1991.? (foto)

Rođen je 2. januara 1962. godine u Sarajevu. Prvu glavnu filmsku ulogu ostvario je u filmu Srđana Vuletića “Teško je biti fin”, za koju je dobio “Srce Sarajeva” za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine.

Podsjetimo, bosanskohercegovački glumac preminuo je u petak u 62. godini. Iz Narodnog pozorišta u Sarajevu također su se oprostili od Saše, prisjećajući se uloga koje je odigrao u ovom kazalištu.

– Preminuo je Saša Petrović – regionalno poznati bh. glumac. Narodno pozorište Sarajevo pamtit će ga po ulogama u dramskim predstavama kao što je ‘Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna’. Upućujemo iskreno saučešće obitelji, prijateljima i kolegama. Ostat će u vječnom sjećanju- napisali su.

BONUS VIDEO: UMRO GLUMAC SAŠA PETROVIĆ Glumio u serijama “Lud, zbunjen, normalan” i “Vratiće se rode”

izvor iBalkan.net

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   NASER ORIĆ ODGOVORIO MILORADU DODIKU: "Neka im kaže da su, dok je on švercovao cigarete, srpski vojnici u Podrinju bili vitezovi koji su ginuli na ratištu, a ne kako ih..." (foto, video)
SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more