IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

K(UL)t ličnosti: DRITANOVA PARADA za žitelje rodnog grada… (foto, video)

Dritan Abazović se, snimak to zorno pokazuje, baš potrudio da impresionira svoj rodni grad. Toj svrsi, utisak je, najviše je doprinio neoštećeni vozni park.

Vaistinu impresivna kolona, nalik onoj koja ga je “eskortovala” u Beogradu. Bolji poznavaoci markiranih “makina” prepoznaće je li među njima i mrski “majbah”, taj simbol bahatosti prethodne vlasti.

Scene su zaista na ivici grotesknog, imajući u vidu obećanja na kojima je “gamechanger” ujahao u Vladu. Umjesto obećane budućnosti obojene pristojnošću, odgovornošću i odricanjem od privilegija, bezmalo odvajanjem od usta zarad “miloga naroda”, gledamo režiranu demonstraciju moći, koja se prometnula u paradu neukusa i kiča, po najgorim standardima komunističkih i tranzicionih režima.

Kompleks političke veličine glavnog protagoniste i spremnost ostalih da budu statisti u ovoj predstavi obrađen je u gomili filmova, književnih djela, pozorišnih predstava… I ova današnja, ulcinjska ima potencijal da posluži kao građa za neko buduće djelce, inspirisano iščašenjima vremena koje živimo.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković nakon odlikovanja Šešelja: Pravo lice SPC- KAKVA CRKVA, TAKVA I ODLIKOVANJA...

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more