IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dragan BURSAĆ: “JAKOV Milatović- jedno oko mu u Beogradu, drugo u Moskvi, a međunožje u rukama Crkve Srbije”… (foto)

Sa Crnom Gorom će pod Milatovićem da opšti i Beograd i Moskva i Crkva Srbije. Nauštrb slobode ono malo građana koji je iskonski vole…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 03: IV-2023, 19: 14… Dragan BURSAĆ: “JAKOV Milatović- jedno oko mu u Beogradu, drugo u Moskvi, a međunožje u rukama Crkve Srbije”… (foto)

“Milatović je prije godinu dana ponizno predočio Joanikiju mjere za unapređenje nataliteta. Danas mu je na tom fonu jedno oko u Beogradu, drugo oko u Moskvi, a zlobnici bi rekli međunožje i dalje u Crkvi Srbije. Umjesto aktivnog učešća u NATO paktu i približavanja EU, sa Crnom Gorom će pod Milatovićem da opšti i Beograd i Moskva i Crkva Srbije.”

Zanimljivo, Milo je “diktator“, ali Putin i Vučić nisu

Novoizabrani predsjednik Crne Gore, prosrpski kandidat, Jakov Milatović u prvoj izjavi nakon objave njegove pobjede na predsjedničkim izborima poručio je: “Rekli smo zbogom posljednjem diktatoru u Evropi”!!!

Svako sa iole malo zdravog razuma bi se zapitao, kako to da je Milo Đukanović, čija partija nije na vlasti bezmalo tri godine i koji je kao kandidat opozicije nastupio na crnogorskim izborima predstavlja “posljednjeg diktatora u Evropi“? Pa bi se taj vrli pitač zapitao dalje, a kako je moguće da je Đukanović “posljednji evropski diktator“ pored živih i zdravih, i na vlasti ukorijenjenih, i nespornih Vladimira Putina i Aleksandra Vučića?

Ili će biti da Jakov Milatović ne misli kako su Vučić i Putin dilatatori ili, što je gore, oksfordski đak vrlo dobro zna da su i jedan i drugi tirani, samo se ne udara ruka koja te hrani.

Nije tajna, zapravo je notorna činjenica da je Milatović na mjesto prvog čovjeka Crne Gore došao uz svesrdnu podršku srbijanskih vlasti na čelu sa Vučićem; uz podršku Crkve Srbije; uz podršku ratnog zločinca Vojislava Šešelja koji je Vučićev idejni i duhovni mentor; i uz još veće pogonsko gorivo silne putinofilije, koja hara srpskim svetom.

Nemojte zaboraviti da je Milatoviću prvi čestitao notorni Milorad Dodik, isti onaj koji se fotografiše sa diktatorom i zvaničnim optuženikom za ratne zločine Vladimirom Putinom. I nikako nemojte smetnuti sa uma, da silna svjetina koja slavi uz četničke pjesme novog, najnovijeg crnogorskog “spasioca“, a zapravo velikosrpskog pijuna, povezanog na moskovske konce– da ta svjetina u jednom džepu nosi sliku četnika Draže Mihailovića, a u drugom džepu smotani poster zločinca Putina…

Nisu to neki odvojeni ljudi, niti su nekakve dvije grupacije, nego je riječ o jednom soju, koji silno želi (i uspijeva) da od Crne Gore pravi srpsko-rusku guberniju.

Čitaj još:   MUŠKO- ŽENSKI ODNOSI: Sve čemu nas je učio kultni "Seks i grad", pogrešno je

Evropa zdaj, NATO van!

Ako uđemo malo dublje u meritum stvari, jasno je kao dan da će Crna Gora prvo početi sa udaljavanjem od NATO pakta, čija je članica. A to članstvo u NATO je najveće dostignuće upravo Mila Đukanovića i tu tekovinu na srpsko-ruskim vjetrovima treba na neki način ukinuti, po cijenu da Crna Gora bude prva zemlja u povijesti, članica NATO Pakta, koja će istupiti iz istog.

Ne vjerujete?

Ja ću vas podsjetiti na zlokobnu rečenicu jednog od ideoloških lidera Milatovićeve “Evrope sad“, dr. Filipa Ivanovića, koji je onomad kazao:

“Smatram da pristupanje NATO-u nije ni vojni, ni ekonomski, a ni moralni interes Crne Gore, niti je to odraz njenog istorijskog ili budućeg identiteta.”

Nemojte zaboraviti, ovo je rekao januara 2014, dva mjeseca prije ruske okupacije Krima.

Taj isti Ivanović, da ne bude greške, obrazložio je svoje stavove dalje:

“…Takav mir svijet posmatra svakodnevno u Iraku, Libiji, Siriji, što samo pokazuje da se Savez (NATO) vodi geopolitičkim i ekonomskim interesima svojih najjačih članica, a ne nekom pacifističkom politikom i međunarodnim pravom…”

Ovo danas kad pročitate, kao da mu je sastavljao Putin lično ili neki od kremaljskih propagandista, koji truju svijet već bezmalo deceniju svojim lažima, dok u isto vrijeme Rusija grize, komada i urniše bivše sovjetske republike kako joj se ćefne.

Podsjetiću vas na još jednu stvar, preciznije kazaću vam da je Adelhajd Velfl iz Dojče vele-a (DW) navela da se oko trećine građana Crne Gore izjašnjavaju kao Srbi i najvažnije da “Milatović nikada nije zauzeo jasan stav o osjetljivim pitanjima, a to su odnos prema Srbiji i Rusiji i ulozi Srpske pravoslavne crkve”.

Jakov, dijete Crkve Srbije

Ovo potonje je više nego jasno-Milatović je dijete Crkve Srbije, bio je jedan od ministara apostolske vlade Zdravka Krivokapića, podržao ga je i Krivokapićev nasljednik, bizarni Dritan Abazović. Ko ni u to ne vjeruje, neka pogleda epsko-lirsku fotografiju od sinoć na kojoj i jedan i drugi grle svoje političko i ideološko čedo-Jakova Milatovića.

U konačnici, o kakvom se čovjeku radi, možda i najbolje svjedoči rečenica Bobana Batrićevića, istoričara i profesora na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost koji je za Aljazeeru kazao:

“Milatović, kandidat Pokreta Evropa sad profil je ličnosti koji bi jednako bio kadar otići na proslavu 9. januara, neustavnog dana bh. entiteta Republika Srpska, u Banju Luku, a onda 11. jula posjetiti Memorijalni centar u Potočarima kod Srebrenice, gdje je u julu 1995. godine počinjen genocid”

Čitaj još:   Policija zabranila''PIJANOM'' vozaču iz Novog Pazara da vozi AUTOBUS PUN DJECE...

Kada tako posložimo stvari i kada znamo da je Jakovu Milatoviću jedan od prvih čestitao mitropolit Crve Srbije u Crnoj gori, Joanikije, jasno vam je vrlo dobro, odlično, kuda vodi njegov predsjednički put.

A da će se Crkva Srbije petljati i u one stvari pod Milatovićem- i da- mislim na seks, da ne kažem konkretniju riječ, svjedoči i sastanak Milatovića, tada Ministra ekonomskog razvoja sa nerečenim mitropolitom crnogorsko primorskim Joanikijem, kada mu je današnji novi predsjednik Crne Gore predstavio mjere koje će Vlada preduzeti u cilju unapređenja nataliteta.

“Večeras sam razgovarao sa mitropolitom crnogorsko-primorskim na ovu temu i predočio mu dodatne mjere koje će Vlada preduzeti u cilju unapređenja nataliteta”, rekao je prije godinu dana Milatović.

A danas? Danas mu je na tom fonu jedno oko u Beogradu, drugo oko u Moskvi, a zlobnici bi rekli, ona stvar u rukama Crkve Srbije.

Jer kako se čini umjesto aktivnog učešća u NATO paktu i približavanja EU, sa Crnom Gorom će pod Milatovićem da opšti i Beograd i Moskva i Crkva Srbije. Nauštrb slobode ono malo građana koji iskonski vole svoju zemlju.

izvor (SB)

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more