IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOBIO PRILIKU DA IGRA u NBA ligi: Zabio je 42 poena, ima 20 godina i 125 kilograma… (foto, video)

Priča večer definitivno je bio igrač Oklahome Kenneth Lofton kojeg nazivaju ‘debeljkom NBA lige…

OKLAHOMA City: Svijet, Sport, Zanimljivosti, utorak, 11: IV-2023, 08: 44… DOBIO PRILIKU DA IGRA u NBA ligi: Zabio je 42 poena, ima 20 godina i 125 kilograma… (foto, video)

Mnoge NBA ekipe odlučile su poštedjeti većinu standardnih igrača, pa su se na parketu našli igrači koji su bili pravo iznenađenje. Neke od njih nisu prepoznali ni navijači klubova čije su dresove nosili. Miami i Sacramento koristili su po 15 raspoloživih igrača, a neki su se odlučili za drugačiji scenarij. 

Na utakmici Oklahome i Memphisa nastupilo je ukupno samo 13 igrača. Thunder je nastupio sa sedam igrača, a Grizzliesi sa šest, jedan od njih, Vince Williams, odigrao je svih 48 minuta. Thunder je slavio 115: 100, a Tre Man je ubacio 24 poena, uz 12 skokova i isto toliko asistencija.

Ipak, najviše se istaknuo Kenneth Lofton Junior koji je na parketu proveo 40 minuta, ubacio 42 poena uz 14 skokova.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 30. avgust 2018. godine

Lofton je prema NBA mjerenjima visok 201 centimetar u tenisicama i ima najneprikladniji omjer od preko 500 igrača, zbog čega nosi nadimak ‘debeljko NBA lige’.

Višak kilograma, ima ih čak 125, ozbiljna su mu prepreka u NBA ligi. U NBA-u nikad nije dobio pravu prliku, ali su mu Grizzliesi dali šansu u Razvojnoj ligi. 

Proglašen je rookiejem godine jer je imao prosjek od 20,2 poena i 10,5 skokova. Večer prije odigrao je 24. utakmicu za Memphis i prvi put bio starter. Do sada je imao prosjek od 3,4 poena i 1,6 skokova.

BONUS VIDEO: Kenneth Lofton, Jr. Scores CAREER-HIGH 42 POINTS! | April 9, 2023

izvor iBalkan.net/ agencije aa

Čitaj još:   AKO BUDE, ŠTA BUDE, NE MOGU DA NAGAĐAM: Joković nema ni odgovor o sastavu manjinske Vlade
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more