IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pred nama oblačan i kišan vikend: Zbog kiše i grmljavine na snazi žuti meteoalarm, vrijeme koje se očekuje narednih dana je… (foto)

Na području bihaćke, sarajevske, tuzlanske, banjalučke i prijedorske regije se očekuju pljuskovi sa grmljavinom zbog čega je na snazi žuti meteoalarm…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 29: IV- 2023, 08: 34… Pred nama oblačan i kišan vikend: Zbog kiše i grmljavine na snazi žuti meteoalarm, vrijeme koje se očekuje narednih dana je… (foto)

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima.

Zbog kiše i grmljavine koja se prognozira u poslijepodnevnim satima na području Krajine, sjeverozapadne, sjeveroistočne i centralne Bosne na snazi je žuti meteoalarm, javlja Anadolija.

Tako se na području bihaćke, sarajevske, tuzlanske, banjalučke i prijedorske regije očekuju pljuskovi sa grmljavinom zbog čega je na snazi meteoalarm.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Inače, danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab zapadni i jugozapadni.

Dnevna od 14 do 20, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 22 stepena Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Dnevna temperatura oko 18 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   SARAJEVO: OGORČENI, NAKON PORAZA U ŠIROKOM BRIJEGU:„Ubili su nam navijača, neka ubiju i igrača...“ (foto)

subota, 29.04.2023. godine
Uz više svježine tokom jutra i umjerene temperature u nastavku dana, preovladavaće relativno povoljne biometeorološke prilike. Hronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba. Mjestimični pljuskovi mogli bi povremeno kvariti ugođaj, izraženije u poslijepodnevnim satima. Od meteopatskih reakcija moguće su, u blažem obliku, glavobolja, promjene raspoloženja, dekoncentracija.

nedjelja, 30.04.2023. godine
Biometeorološka prognoza relativno je povoljna. U prijepodnevnim satima moguće je da kratkotrajni, mjestimični pljuskovi pokvare ugođaj, a kod osjetljivih osoba uslijede blaže poteškoće poput dekoncentracije i glavobolje. Uz ljepšu opštu sliku u drugom dijelu dana, djelimično stabilnije vrijeme i povremene sunčane intervale, većina populacije će se osjećati bolje. Poželjno je slojevito se odjenuti.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Poslije podne u Hercegovini vjetar u skretanju na jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 17 do 22, na jugu do 24 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša je moguća u Hercegovini u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Poslije podne i tokom noći se očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 15 do 20, na sjeveru i sjeveroistoku Bosbe do 24 °C.

Čitaj još:   NEVJEROVATNO: VUČIĆ, izjavio- "Biću pitbull"...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more