IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ONO ŠTO NE PAMTE NI NAJSTARIJI: Danas pljuskovi, moguć i grad, vrijeme u naredna tri dana… (foto)

Očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su mogući jači pljuskovi, ponegdje praćeni gradom…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 16: V- 2023, 07: 44… ONO ŠTO NE PAMTE NI NAJSTARIJI: Danas pljuskovi, moguć i grad, vrijeme u naredna tri dana… (foto)

Ciklona će uslovljavati oblačno vrijeme sa kišom, povremeno jačim pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine prognoziraju se u Hercegovini. Najkišovitije bit će u utorak i srijedu. Od četvrtka iako će i dalje biti oblačno, padavine neće biti toliko obilne. Temperature zraka u granicama višegodišnjeg prosjeka, tj slične temperaturama u prethodnom periodu.

Jutarnje temperature zraka varirat će od 8°C do 12°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 14°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 16°C i 20°C, na jugu zemlje do 22°C.

Nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima preovladavat će i u zadnjoj sedmici mjeseca. Tokom kraćih pljuskovitih padavina nisu isključeno grmljavinsko nevrijeme. Neznatno toplije u odonsu na sedmicu ispred nas.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U drugom dijelu poslijepodneva postepeni prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko 12, a dnevna oko 17 stepeni Celzijusa.

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika u cijeloj zemlji. Nestabilno vrijeme, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovat će jačanje tegoba. Moguće su reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima povreda, dekoncentracije, nervoze, glavobolje. Poželjno je reducirati aktivnosti.

Čitaj još:   VESELIN Radulović: Niko ne može imati dva prebivališta, izvjesno da MILOJKO Spajić ima i državljanstvo Srbije... (foto, video)

utorak 16.05.2023. godine
Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika u cijeloj zemlji. Nestabilno vrijeme, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće jačanje tegoba. Moguće su reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, dekoncentracije, nervoze, glavobolje. Poželjno je reducirati aktivnosti.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prijepodne padavine uglavnom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a poslijepodne u većem dijelu naše zemlje. Tokom noći jači pljuskovi u Bosni. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura zraka od devet do 14, na jugu do 16, a dnevna od 12 do 18, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 23 stepena Celzijusa.

U četvrtak u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovini jutro i dio prijepodneva sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni lokalno sa slabom kišom. Poslijepodne i dio noći pljuskovi i grmljavina se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne.

Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugu od 18 do 24 stepena Celzijusa.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Čitaj još:   U NOVOM PAZARU SVEČANO OBILJEŽEN DAN BOŠNJAČKE ZASTAVE... (foto galerija)

Poslijepodne lokalni pljuskovi su mogući na zapadu i jugozapadu Bosne.

IZVOR iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more