IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMMAR Borančić: Građani ovakvom raspodjelom mandata poslali poruku da se moramo dogovarati, NOVA VLADA NEĆE BRZO… (foto)

„Nova Vlada neće biti sastavljena u kratkom roku niti će doprinijeti, kako sada stvari stoje, stabilizaciji političke situacije, već će samo produbiti nestabilnost i produžiti agoniju. Tragično je za državu da tri godine kasnije, apsolutno svi naši oponenti koji su se oprobali na pozicijama vlasti, pokazuju nevjerovatnu nesposobnost da formiraju stabilnu vlast i da čvrsto uhvate državno kormilo i usmjere državu naprijed“, poručio je u razgovoru za Portal Analitika funkcioner Liberalne partije Ammar Borančić.

Novi Pazar, 30. juna 2020 – Premijerka Ana Brnabic, zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Loncarom, u Novom Pazaru kako bi se i licno uverila u situaciju u tom gradu u vezi sa epidemijom korona virusa. Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajic ukazao je danas na problem nedostatka medicinskog kadra u Novom Pazaru gde je proglasena vanredna situacija zbog porasta broja novoobolelih od virusa korona i najavio da ce u taj grad kao pomoc doci lekari iz BiH. TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/bs

Bez koalicije „Zajedno“ nema pomaka naprijed 

Stava je da je šteta koju njihovi politički oponenti nanose državi – nemjerljiva.

„Godine prolaze, a mi stojimo u mjestu mimo svih tokova savremenog svijeta, baveći se sumanutim sujetama neostvarenih lidera i ostvarivanjem njihovih dječačkih snova čiji talac je čitavo društvo. Ponavljam, bez naše koalicije „Zajedno“ u Vladi, nema stabilne Vlade niti pomaka naprijed, dopadalo se to nekome ili ne“, izričit je Borančić.

Komentarišući nisku izlaznost na nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima, sagovornik Analitike ističe da je jasno da građani žele drugačiju političku paradigmu, sistem i ambijent u kojem će se politika odvijati.

„Mi smo već ponudili konkretna rješenja, međutim vrijeme je bilo vrlo kratko pa će ona tek pokazati kvalitet dugoročno“, ocjenjuje Borančić. 

Na izlaznost uticalo više faktora 

Budući da je ovo bio četvrti izborni ciklus u proteklih devet mjeseci, smatra da postoji prezasićenost izborima kod građana, ali, kako dodaje, izlaznost iako niža ipak je bila reprezentativna i nadpolovična. 

„Osim toga vjerujem da je na izlaznost uticalo još nekoliko faktora. Pogubna politika Vlade Abazovića koja je produkovanjem afera, stalnim podmetanjem, poluistinama, negativnim kampanjama i smicalicama, građanima na neki način „ogadila“ politički život.

Čitaj još:   Nenad Čanak: Mijenjanje granica, može da vodi samo prema novim sukobima...

U mandatu ovo Vlade sve je bilo moguće i cilj je opravdavao sredstvo, zatim je tu i bezidejnost partija vlasti koje nemaju drugog programa osim satanizovanja naše političke grupacije, partija bivše vlasti. Ne smijemo zaboraviti ni to da je ovoga puta umnogome izostao snažniji uticaj iz regiona jer je beogradski režim bio zabavljen svojim mukama i antivladinim demonstracijama“, napominje sagovornik Analitike.

Potvrdili snagu ideje 

Borančić navodi da liberali mogu biti zadovoljni izbornim rezultatom, naročito u atmosferi kada je kompletna politička scena, sa sve pozicijama državne moći, na jednoj a oni na drugoj strani.

„Iako je najavljivan armagedonski poraz naše koalicije, ona je ostvarila za samo 2% slabiji rezultat od prvoragniranog PES. Time smo potvrdili snagu svoje ideje, te da smo zaista jedina principijelna koalicija i partije koje godinama stoje zajedno rame uz rame u borbi za svoje vrijednosti“, ističe Borančić.

Kako dodaje, ne interesuju ih fotelje već isključivo ideja o drugačijoj i boljoj Crnoj Gori. 

„To je crvena linija i za formiranje Vlade: EU, NATO, građanska, sekularna i antifašistička država, nastavak investicionog zamaha i otvorena, tržišna ekonomija. Uvjeren sam da je koalicija Zajedno jedina garancija stabilne proevropske Vlade koja će uvesti državu u red. Ako neko kaže da neće čak ni da razgovara sa nama, sa dobrim dijelom Crne Gore, to je veoma neodgovorno i nedržavničko ponašanje i loša poruka građanima za koju će odgovor dobiti na skorim vanrednim izborima, ako tako nastave“, podvlači Borančić. 

Hoće li država biti prepuštena novoj stihiji

Ono što navode kao argumente u odbijanju dijaloga sa koalicijom Zajedno je, prema riječima Borančića, potpuni nonsens, besmislica.

Čitaj još:   RK NOVI PAZAR ISTUPIO IZ LIGE ZBOG FAŠIZMA U BEOGRADU: Zvezda, kažnjena zbog ubacivanja papirića... (foto, video)

„Mi moramo razgovarati za dobrobit Crne Gore i pronaći zajedničke interese da oblokiramo evropski put i reformske procese države. Da li će PES i ostali imati hrabrosti da to urade ili će prepustiti državu novoj stihiji i dangubljenju do novih vanrednih izbora, viđećemo“, navodi Borančić.

Liberalna partija trebala bi i u ovom sazivu Skupštine Crne Gore da ima jednog poslanika, kako je to i ranije bio slučaj. Kako je najavio Borančić, glas liberala u najvećem predstavničkom domu građana biće Vatroslav Belan. Vjeruje i da će njihova koalicija i u Skupštini ostati – zajedno.

kompletan tekst na http://analitika.me

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more