IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DETALJI UŽASA u Nikšiću: Višestruko osuđivani nožem ubio penzionisanog kapetana tokom pljačke… (foto)

PETAR Ćiraković, osumnjičeni za ubistvo SLOBODANA Barovića (81), od 2003.godine nekoliko desetina puta je osuđivan zbog prevare, utaje, sitne krađe, razbojništva, ubistva u pokušaju…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 26. VI. 2022… 14: 38… DETALJI UŽASA u Nikšiću: Višestruko osuđivani nožem ubio penzionisanog kapetana tokom pljačke… (foto)

Višestruko osuđivani razbojnik – Nikšićanin Petar Ćiraković (40) uhapšen je zbog sumnje da je prije dvije noći ubio osamdesetjednogodišnjeg Slobodana Barovića ispred porodične kuće, u nikšićkom naselju Broćanac.

Ćiraković je već dvadeset godina u policijskim evidencijama gdje se vodi zbog raznoraznih krađa, prevara i pokušaj ubistva, a sumnjiči se da je Barovića, pomorskog kapetana u penziji, usmrtio nožem i iz njegove kuće ukrao dva mobilna telefona, 715 eura, bankovnu knjižica, određenu količinu zlata i satova.

Prema nezvaničnim saznanjima portala Standard Ćiraković je Barovića ubio nožem nakon pokušaja pljačke.

Iz Uprave policije zvanično su saopštili da su ih 24. juna, oko 20.50 sati, građani obavijestili da je Barović ubijen u mjestu Slano, u blizini porodične kuće.

Ističu i da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” nakon prijave sproveli intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti, i u kratkom roku rasvijetlili teško ubistvo iz koristoljublja i uhapsili osumnjičenog.

“Policijski službenici su odmah po prijavi izvršili blokadu šireg lica mjesta i područja Broćanac, te vršeći pretragu terena za nepoznatim izvršiocem koji se dao u bjekstvo sa lica mjesta, na udaljenosti od dva kilometra od mjesta izvršenja, locirali lice P.Ć. (40) iz Nikšića, za kojeg se sumnja da je izvršilac ovog djela. P. Ć. je lišen slobode, a daljom pretragom terena policijski službenici pronašli su sredstvo izvršenja krivičnog djela – nož, kao i predmete koji se sumnja da potiču iz izvršenja krivičnog djela, dva mobilna telefona, 715 eura, bankovnu knjižica, određena količina zlata i satova, te pasoš P. Ć”, piše u policijskom saopštenju.

Čitaj još:   Lični stav Milojka Pantića: Vučićizam je nadmašio šešeljizam i slobizam... (foto)

Ćiraković ima podeblji policijski dosije

Ćiraković je u oktobru 2021. godine, u nikšićkom Osnovnom sudu, prvostepeno osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora, pod optužbom da je u januaru te godine obio automobil “klio” parkiran ispred upravne zgrade Opšte bolnice u Nikšiću, ukrao novčanik i mobilni i telefon… Prema sudskim spisima, najveći dio te kazne proveo je u pritvoru.

U Osnovnom sudu u Nikšiću u martu 2019. osuđen je na godinu robije zbog krađe, a 2015. na dvije godine zatvora zbog razbojništva.

Sudije podgoričkog Višeg suda u aprilu 2015. osudile su ga na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva, a njihove kolege iz Osnovnog suda istu kaznu odredile su mu četiri godine kasnije zbog krađe.

Presudom Osnovnom suda u Podgorici iz novembra 2011. osuđen je na godinu i 11 mjeseci zatvora zbog prevare, a dva mjeseca prije toga u istom sudu dobio je godinu zatvora zbog razbojništva. Sudije tog suda i u junu iste godine sudile su mu zbog prevare – tada je dobio kaznu od godinu zatvora. Godinu ranije, u istom sudu osuđen je takođe na godinu zatvora, zbog krivičnog djela prevara.

Sudije kotorskog Osnovnom suda sa Ćirakovićem su imale posla i 2009. godine, kada su ga zbog produženog krivičnog djela krađa osudile na kaznu zatvora u trajanju od dva mjeseca.

Godinu ranije, tom Nikšićaninu je u Osnovnom sudu u Baru, takođe zbog krađe, izrečena presuda od 60 dana zatvora.

Ćiraković je u decembru 2014. godine osuđen na tri godine zatvora zbog optužbi da je 10. novembra 2012. godine, na hodniku “F” odjeljenja Kazneno-popravnog doma, po prethodnom dogovoru, sa umišljajem, u saučesništvu sa Radošem Lješkovićem, pokušao da ubije osuđenika Igora Milića.

Čitaj još:   STRAŠNO Bivši rukometaš u Kalinoviku digao spomenik SREBRENIČKOM KRVNIKU, MLADIĆU

Prema optužnici, oni su ga sačekali na hodniku, dok se vraćao iz kupatila, i fizički ga napali.

Tokom saslušanja u tužilaštvu, kao ni u sudnici, Ćiraković nije iznosio odbranu, a odbio je i da odgovara na pitanja zastupnika tužbe, branilaca i suda. Progovorio je tek kada su se u sudnici iznosile završne riječi, rekavši da “nisu imali umišljaj da Milića liše života”.

izvor Stabdard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more