IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA POKLON RODNOM GRADU: Mirza Teletović otvorio košarkaški teren u Jablanici… (foto, video)

Mirza Teletović, proslavljeni bh. košarkaš, je u svom rodnom gradu Jablanici otvorio košarkaši teren. Igralište pored srednje škole, ujedno igralište gdje je Mirza napravio svoj prvi dvokorak, je već godinama bilo je zapušteno…

SARAJEVO: BiH, Sport, vijesti ponedeljak, 03. VII. 2022… 16: 38… BRAVO ZA POKLON RODNOM GRADU: Mirza Teletović otvorio košarkaški teren u Jablanici… (foto, video)

Mirza Taletović je godinama imao u planu da obnovi igralište, ove godine sa prijateljima i saradnicima u tome i uspio…

Tim povodom se Mirza obratio i na svom facebook profilu: ”Uz pomoc prijatelja, danas smo otvorili košarkađki teren u Jablanici. Isti onaj teren gdje sam napravio svoj prvi dvokorak, a kasnije i košarkašku karijeru.

Na ovom, do jučer betonskom terenu, zavolio sam košarku, zavolio sam zvuk lopte, koja para mrežicu. Zavolio sam igru, a ta igra mi je dala prijatelje za cijeli život. Igraliđte pored škole, ispod moje kuće u Jablanici, gdje sam se vratio da živim sa porodicom, godinama je zapuđteno i godinama planiram da to promijenim i ove godine, uspjeli smo u tome.

Zajedno sa donatorom, kojeg smo doveli, obovljeni su teren, tribine, te je postavljena zaštitna ograda, kao i najmoderniji reflektori, sa zadovoljstvom ovaj teren poklanjam gradjanima moje Jablanice, prvenstveno djeci.

Čitaj još:   STRAVA NA PUTU IZ NOVOG PAZARA PREMA KRALJEVU: Hitno prebačen u Opštu bolnicu...

Već u prvom satu, nakon obnove terena, na njemu je bilo desetine dječaka i djevojčica, te se ponovo začula dječija graja i tapkanje lopte po terenu. Sretan sam što Jablanica ponovo ima uslove da iznjedri neke nove klince, koji će zahvaljujući sportu, dosanjati svoje snove, kao što sam ih ja dosanjao!

U narednih nekoliko dana, na ovom terenu će dječaci i djevojčice uživati u kosšrkaskom kampu MT3, odakle će, uvjeren sam, ponijeti pregšst lijepih uspomena, koje će ih pratiti cijeli život.

Hvala direktorici lkole Sabini Palić, hvala načelniku Damiru Šabanoviću, hvala Selmi Salkanović, čija je kompanija #Mozzart donirala značajan dio sredstava, hvala svima, koji su pomogli da Jablanica ponovo ima multifunkcionalni teren, od kojeg će, uvjeren sam, najviše koristi imati naša djeca!” napisao je Mirza.

Nakon svečanog otvorenja odigrana je utakmica izmedju veterana i košarkaša “Turbine”, te je održano i takmičenje u gađanju trojka.

Naša dopisnica Bojadžić Điđa je bila na licu mjesta, u nastavku donosimo par fotki i video…

izvor iBalkan.net/ fokus.ba

Čitaj još:   VIC DANA: Oženio se Crnogorac...
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more