IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bošnjačka stranka: Nadležni da ispitaju detalje sa video snimka iz Bara, širi se društvenim mrežama o “maloljetnoj Rožajki Ilmi Agović” koja je protjerana sa plaže zbog burkinija… (foto, video)

Pozivamo nadležne organe, policiju i tužilaštvo, da ispitaju sve okolnosti događaja koji se desio na plaži Utjeha u Opštini Bar, gdje se, kako pokazuje snimak koji se širi društvenim mrežama, a koji su objavili i brojni mediji u Crnoj Gori i regionu, vidi apsolutno neprihvatljivo i diskriminatorsko ponašanje prema jednoj osobi, motivisano, kako se može zaključiti sa snimka, njenom vjerskom pripadnošću, kazali su iz OO Bošnjačke stranke Bar.

BAR: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 07. VIII. 2023… 19: 38… Bošnjačka stranka: Nadležni da ispitaju detalje sa video snimka iz Bara širi se društvenim mrežama o “maloljetnoj Rožajki Ilmi Agović” koja je protjerana sa plaže zbog burkinija… (foto, video)

Napominju da se Ustavom i zakonima u Crnoj Gori jamče i štite ljudska prava i slobode i zabranjuje svaki vid posredne i neposredne diskriminacije po bilo kom osnovu, pa i po osnovu vjerske pripadnosti ili bilo koje vrste oblačenja koja predstavlja stvar ličnog izbora, stilskog ili vjerskog svjetonazora te, kako su istakli, niko ne može biti diskriminiran ili stigmatiziran po tom osnovu.

„U tom smislu ponašanje osobe sa video snimka protivno je Ustavu i zakonima Crne Gore. Država Crna Gora mora biti oaza slobode za sve njene građane i goste, bez obzira na bilo kakvu razliku ili lično svojstvo i državni organi moraju na proaktivan način djelovati u pravcu zaštite prava i sloboda koja se jamče Ustavom i zakonima“, naglasili su iz BS Bar.

Čitaj još:   ANDRIJA Nikolić: Vlada izabrana na temelju ustavnog nasilja gurnula bi CG u međunarodnu izolaciju...

Pozvali su tužilaštvo i policiju da hitno ispitaju sve okolnosti događaja sa video snimka, da utvrde ima li u ponašanju osobe sa video snimka elementa nekog krivičnog djela ili prekršaja, i da, u skladu sa utvrđenim, preduzmu adekvatne mjere prema eventualnim počiniocima krivičnog djela ili prekršaja i o tome obavijeste javnost. 

BONUS VIDEO: “ZATO ŠTO MRZIM MUSLIMANE”! HAOS NA PLAŽI KOD UTJEHE!

izvor Kodex.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more