IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Kandidati Demokrata i UCG huškaju, pozivaju na nemire na Kosovu i najavljuju učešće u njima… (foto)

Iz šavničkog odbora Demokratske partije socijalista poručili su kako tamošnji kandidati za odbornike Demokrata i Ujedinjene Crne Gore ‘propagiraju sukobe koji pozivaju na nemire u susjednoj državi’.

“Kandidat Demokratske Crne Gore na nikad okončanim lokalnim izborima u Šavniku, Milenko Božović i odbornički kandidat Ujedinjene Crne Gore, Mrkoje Lukovac, putem društvenih mreža stavili su se, kako kažu, na raspolaganje “srpskoj vojsci” u “obrani Kosova”. Ovakvim stavovima oni su pokazali da su propagatori sukoba, koji pozivaju na nemire u susjednoj državi i spremni su da u njima učestvuju”, istakl su oni.

Traže od Demokrata i Ujedinjene da se odrede prema ovakvom postupku Božovića i Lukovca, i “činjenici da u redovima imaju visokopozicionirane ratne huškače koji ne prezaju da svoje šovinističke stavove iznose javno”.

Čitaj još:   MAKRO-MAFIJA RADILA KAO OZBILJNO PREDUZEĆE: Klijenti prolazili bezbjednosne provjere... (foto)

“Podsjećamo, da ovakvo skandalozno ponašanje dolazi od funkcionera onih partija koje pretenduju da budu dio „evropske vlade“. Svakako, pozivanje na oružani sukob u susjednoj državi i otvoreno podstrekivanje na rat, je sve suprotno od „evropskih vrijednosti“, i predstavlja najgori nacionalizam i šovinizam”, naglasili su oni.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more