Crna Hronika

Iran, Arabija, Irak, UAE, Kuvajt, Katar: Sve reakcije arapskih zemalja nakon udara Hamasa na Izrael… (foto, video)

Nakon masovnih udara na teritoriju južnog i centralnog Izraela od strane Hamasa, reakcije se nižu kao na traci…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, subota, 07. 10. 2023…19: 48… Iran, Arabija, Irak, UAE, Kuvajt, Katar: Sve reakcije arapskih zemalja nakon udara Hamasa na Izrael… (foto, video)

BONUS VIDEO: Pregled eskalacija koje su vodile ka ofanzivi Hamasa na Izrael

Iran: Povećano samopouzdanje Palestinaca…

Iransko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su napadi Hamasa dokaz povećanog samopouzdanja Palestinaca u suočavanju sa okupatorom, prenela je poluzvanična novinska agencija ISNA.

– U ovoj operaciji korišćen je element iznenađenja i druge kombinovane metode, koje pokazuju samopouzdanje palestinskog naroda u suočavanju s okupatorom- rekao je portparol tog ministarstva Naser Kanani, a prenosi Rojters.

Saudijska Arabija: Upozorili smo…

Ministarstvo spoljnih poslova Saudijske Arabije saopštilo je da ”pomno prati razvoj situacije bez presedana između niza palestinskih frakcija i izraelskih okupacionih snaga, što je rezultiralo visokim nivoom nasilja na brojnim frontovima na tom području”.

– Podsećamo na naša ponovljena upozorenja o opasnostima od eksplozije situacije kao posledica nastavka okupacije– navodi se u saopštenju i poziva međunarodna zajednica da aktivira kredibilan mirovni proces koji bi doveo do rešenja za dve države.

Irak: Pobuna Palestinaca protiv ugnjetavanja…

U saopštenju portparola vlade Iraka navodi se da su ”vojne operacije koje je palestinski narod preduzeo danas prirodni rezultat decenija sistemskog ugnjetavanja od strane cionističke okupacione vlasti”.

U saopštenju se takođe upozorava na nastavak eskalacije na palestinskim teritorijama, što bi moglo uticati na stabilnost regiona, prenosi Rojters.

UAE: Hitno prekid vatre…

Ujedinjeni Arapski Emirati pozvali su Izrael i Palestince da spreče dalje nasilje i sačuvaju bezbednost civila, preneo je Rojters pozivajući se na Ministarstvo spoljnih poslova UAE.

– UAE pozivaju na maksimalnu uzdržanost i trenutni prekid vatre kako bi se izbegle ozbiljne posledice – navodi se u saopštenju ministarstva.

Kuvajt: Kriv Izrael…

Kuvajt je izrazio “ozbiljnu zabrinutost” zbog razvoja događaja između Izraela i Palestinaca, okrivljujući Izrael za, kako je navedeno, “očigledne napade”.

Ministarstvo spoljnih poslova je u saopštenju pozvalo međunarodnu zajednicu da “prekine provokativnu praksu okupacije” i “politiku širenja naselja”.

Katar: Poziv na uzdržanost…

Ministarstvo spoljnih poslova Katara objavilo je saopštenje u kojem se navodi da je samo Izrael odgovoran za tekuću eskalaciju nasilja nad palestinskim narodom.

U njemu se navodi da Katar poziva obe strane na krajnju uzdržanost i poziva međunarodnu zajednicu da spreči Izrael da iskoristi ove događaje kao izgovor za pokretanje nesrazmernog rata protiv palestinskih civila u Gazi…

BONUS VIDEO: Do sada neviđeni prizori nakon napada Hamasa na Izrael

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 16. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan uživa…

3 sata ago

GRAD BLOKIRALA POLICIJA: Novi detalji filmske pljačke u BiH- Razbojnici u 3 torbe odnijeli ukradena dva miliona maraka! (foto)

Nepoznati razbojnici napali su i opljačkali vlasnicu mjenjačnice iz Banja Luke od koje su prema…

4 sata ago

POSTAVLJA SE PITANJE- Hoće li Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici? Amandmani nedovoljni prosrpskim partijama… (foto, video)

Iako je premijer Milojko Spajić 9. maja najavio podršku Crne Gore Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) kojom se…

5 sati ago

TUGA I BOL NAD KRAJINOM: Obavljena dženaza mlade majke ADISE Salkić- ODLAZI NAŠA HRABRA LAVICA… (foto)

Smrt 36- godišnje Adise Salkić iz Bosanske Krupe, mlade majke dvoje djece i supruge, potresla…

14 sati ago

IZBOR TASTE ATLASA: Bosanska kafa se našla na listi najboljih bezalkoholnih pića na svijetu (foto, video)

Taste Atlas je objavio listu 100 najboljih bezalkoholnih pića, a na njoj se našla i…

15 sati ago

KENANA Strujić- Harbić: Pritisak ANDRIJE Mandića, je kontinuitet njegovog stvarnog djelovanja… (foto)

Pritisak koji Andrija Mandić vrši na premijera Milojka Spajića da Vlada ne glasa za rezoluciju…

15 sati ago

This website uses cookies.