IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE NAM ZIMA- MINUSI I SNIJEG, ALI I NOVI PREOKRET: Vrijeme koje nas očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Na Bjelašnici jutros -2 stepena, pred nama je hladan i oblačan dan, na planinama snijeg…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, subota, 11. 11. 2023… 08: 09… STIŽE NAM ZIMA- MINUSI I SNIJEG, ALI I NOVI PREOKRET: Vrijeme koje nas očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Jutros je oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Razvoj oblačnosti u dane vikenda uslovit će fronta koja će na prostor Bosne i Hercegovine donijeti nove padavine.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan Sedlo, Sokolac 4; Bugojno, Livno, Sarajevo 6; Tuzla, Zenica 7; Banja Luka, Bihać, Sanski Most 8; Široki Brijeg 9; Mostar 10; Trebinje 11; Neum 12;

Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 928 hPa, za 17 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na planinama je moguć slab snijeg.

Tokom poslijepodneva, u većini podučja, padavina postepeno slabe i prestaju uz djelimično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadnu i sjeverozapadni, a u Hercegovini, uglavnom, jugozapadni. Dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 16 °C.

subota, 11.11.2023. godine
Biometeorološke prilike su nepovoljne. Osjetljive osobe više pažnje trebaju posvetiti adekvatnom odijevanju obzirom da će se osjet hladnoće postepeno pojačati, usljed većeg sadržaja vlage u zraku i nižih temperatura. Povećana naoblaka, padavine i zahlađenje, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, promjene raspoloženja. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Čitaj još:   DILER IZ RAŠKE UHAPŠEN U NOVOM PAZARU: Pronađena opojna droga… (foto)

nedjelja, 12.11.2023. godine
Hladno vrijeme praćeno padavinama i dalje će kod osjetljivih osoba uzrokovati pojačane tegobe. Hronični bolesnici trebali bi maksimalno reducirati kretanje i boravak na otvorenom. Neophodno je voditi računa o primjerenom odijevanju, kao i zaštiti od hladnoće, a učesnicima u saobraćaju savjetujemo oprezniju vožnju.

Od utorka (14. novembar) prestanak padavina, a tokom dana doći će do postepenog razvedravanja. Stabilne vremenske prilike prognoziraju se do četvrtka (16. novembra). Minimalne temperature zraka varirat će od 3°C do 8°C u Bosni, na području Hercegovine od 7°C do 12°C. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 10°C do 15°C u Bosni. Na jugu zemlje do 17°C.

Izraženije padavine moguće su od četvrtka (16.11.). Nestabilno vrijeme zadržaće se do 25. novembra. U periodu od 17. do 20. novembra moguć je snijeg u zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima.
Jutarnje temperature kretat će se između -1°C do 5°C. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 0°C do 6°C u Hercegovini do 9°C.

Čitaj još:   NEBOJŠA Medojević: MENI JE OVAJ DRITAN KRALJ, ON MISLI DA SMO SVI MAJMUNI

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more