IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednik pljevaljske opštine DARIO Vraneš se uplašio smjene: Dramatično se obratio odbornicima… (foto, video)

DARIO Vraneš se uplašio smjene zbog neuspješnog posla sa braćom Veselinović, bliskim Milanu Radoičiću

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 09. 12. 2023… 09: 39… Predsjednik pljevaljske opštine DARIO Vraneš se uplašio smjene: Dramatično se obratio odbornicima… (foto, video)

Predsjednik pljevaljske opštine nagovijestio moguće razrješenje, izvori iz opozicije kažu da razlog nije njihova inicijativa već ,,mutni poslovi“

– Gospodi iz nekih lobija, raznoraznih, poručujem da me ne interesuju njihove pare. Ne interesuju me njihovi stanovi, ne interesuju me njihove nekretnine. Ne interesuje me ništa, osim interesa građana Pljevalja. Ja sam, drage koleginice i kolege, potpuno svjestan da ću poslije današnjeg dana vrlo moguće biti smijenjen.

Ali, poštovani građani i zato se mnogo ne brinem, ali bih volio da bi čovjek koji me zamijeni, moj nasljednik, bude isto tako dosljedan u interesima svih Pljevljaka. Samo toliko – poručio je Vraneš ne precizirajući da li mu je i ko i zbog čega nudio mito i ko će ga smijeniti.

Skupština opštine Pljevlja usvojila je danas zaključke kojim od „Crnogorskog elektroprenosnog sistema traži da odmah obustavi izgradnju 400-kilovoltnog dalekovoda Lastva-Čevo-Pljevlja u dijelu trase koja prolazi kroz selo Đurđevića Tara zbog pobune mještana.

Izvori Pobjede iz pljevaljske opozicije saopštili su sinoć da se Vraneš uplašio smjene zbog poslova sa dvojicom kosovskih biznismena Zvonkom Veselinovićem i njegovim bratom Žarkom – bliskih potpredsjedniku Srpske liste Draganu Radoičiću za kojim je Interpol raspisao crvenu potjernicu.

– Ekipa iz kriminalnih krugova, koja inače pogađa sve poslove, u Pljevljima je izašla kratkih rukava iz posla sa izmještanjem dalekovoda. U pitanju su dvojica braće biznismena Veselinović – bliskih Radoičiću. To je razlog paničnog reagovanja Vraneša– tvrde izvori Pobjede navodeći da njihova inicijativa o smjeni nikada nije uvrštena u dnevni red.

Čitaj još:   NOVI PAZAR Tinejdžer koji obećava, Uroš viceprvak Srbije...

DPS je inicirao smjenu Vraneša početkom juna nakon nepoštovanja državnih simbola od strane predsjednika opštine, ali o toj inicijativi se nikada nije raspravljalo jer ne postoji većina da se ona uvrsti u dnevni red.

Pljevaljski gradonačelnik Dario Vraneš došao je na čelo ovog grada nakon posljednjih izbora, kao izabranik partija bivšeg DF-a, PES, Demokrata i Pokreta za promjene. Odmah po stupanju na dužnost potrudio se da uzurpira vlast u multietničkom i multikonfesionalnom gradu.

Pažnju javnosti na sebe je skrenuo korišćenjem svake prilike da pokaže kako su Pljevlja srpski grad, da skloni ili marginalizuje državna obilježja Crne Gore i rehabilituje četničku ideologiju.

Moćni klan Veselinović– Radoičić na crnoj listi SAD

Zvonko Veselinović i njegov brat Žarko, kojeg pominju izvori Pobjede iz opozicije, su povezivani sa organizacijom barikada i neredima na sjeveru Kosova, ubistvom političara Olivera Ivanovića, švercom nafte, droge i oružja, ali nikada zbog toga nijesu odgovarali.

Zvonku se sudilo dva puta zbog malverzacija i zloupotrebe položaja i oba puta je oslobođen.

Posljednji put je u policiji Srbije bio 4. oktobra ove godine kada je negirao navode da je naručio i platio ubistva policijskih inspektora koji su 2019. otkrili plantažu marihuane u Jovanjici.

Poslovni partner mu je organizator oružanog napada na kosovsku policiju Milan Radoičić. Njihove građevinske firme angažovane su na državnim projektima Srbije i bilježe milionske zarade.

Čitaj još:   PAD KINESKOG BALONA U SAD ATRAKCIJA NA OBALI JUŽNE KAROLINE: Pogođen lovcem F- 22, jedni uznemireni, drugi NAVIJALI... (foto, video)

Za razliku od Radoičića, koji je bio potpredsjednik najveće stranke kosovskih Srba, Veselinović nikada nije imao političku funkciju. Veselinović i Radoičić se nalaze na crnoj listi Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država zbog veza sa transnacionalnim organizovanim kriminalom zbog čega im je onemogućen ulazak i poslovanje u SAD.

BONUS VIDEO: Snimak je ranije objavljen a ja sam ga samo PRENIO i nisam AUTOR – Organizovan prevoz glasača

izvor Poital aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more