IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LJUBOMIR Filipović: Dritan Kaže da Krivimo MILOJKA Spajića za RAJA Mandića… (foto)

Dobro jutro! Ura i Dritan juče u Parlamentu kažu da treba da krivimo Spajića i PES zato što je Mandić bio kod Vučića na proslavi. Vjerujete li vi da se ovo dešava?

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, utorak, 19. 12. 2023… 19: 09… LJUBOMIR Filipović: Dritan Kaže da Krivimo MILOJKA Spajića za RAJA Mandića… (foto)

Ne zaboravite da se priključite našoj Viber zajednici u kojoj vas informišemo u realnom vremenu i direktno odgovaramo na vaša pitanja. Potražite nas na ovoj aplikaciji.

Dritan kaže da krivimo Spajića za Mandića

Dritanu se mora priznati jedno. Uspijeva da ostane interesantan. Ne relevantan, ali interesantan da. Ali i Branko Kockica je interesantan. Samo ne onako kako je bio interesantan nekad. Toliko interesantan, da je došlo vrijeme da braneći istinu moram braniti PES i Spajića od njega.

Ne bih ovo činio da je riječ o pravom opozicionom pokretu. Onome koji može unaprijediti političku scenu i društvenu klimu u Crnoj Gori. Jer na vlast treba usmjeravati oštricu kritike, a ne na opoziciju. Samo treba sačekati malo da se Urini kadrovi još malo demontiraju i ovi drugi preuzmu vlast u potpunosti.

Nekadašnji premijer se opet razmahao u parlamentu i optužuje PES da je počeo da postavlja DPS po dubini. Ali, što je bolje od svega, on sad optužuje Spajića zato što je Mandić išao kod Vučića da slavi. Istog onog Mandića za koga je Dritan sa mnom u emisiji rekao da je jedan od tri najbolja političara u zemlji.

Čitaj još:   LJUBOMIR Filipović: Zašto je Srebrenica Tema? (foto)

Istog onog Mandića, lidera istog onog Fronta sa kojima je Dritan šurovao i šuruje sve ove godine. Šurovali su tokom litija, šurovali tokom 30. avgusta, šurovali su kad su rušili vladu Zdravka Krivokapića, šurovali su onda kada im je trebalo predati energetski sektor, na kraju šurovali kada je trebalo Spajića diskvalifikovati iz trke za predsjednika i kada mu je trebalo sabotirati pregovore za vladu. Sve zajedno sa Milatovićem.

Što se tiče dijela optužbe da PES sarađuje sa DPS, pa zar nije taj isti Abazović postao premijer zahvaljujući glasovima DPS- a? Zar nije zajedno sa tim istim DPS-om poćerao Spajića i ostale iz vlade prošle godine? Zar nije postavljao DPS-ove kadrove po dubini u zamjenu za manjinsku podršku njegovoj vladi?

Računa li Dritan da je prosječnom crnogorskom biraču pamet baš toliko kratka? Treba da prođe bar pola godine. Kao što je trebalo da prođe malo vremena prije nego što su Demokrate i URA od međusobnih optužbi za služenje mafiji došli do ljubavi i predizborne koalicije.

Pa onda opet do mirnog razvoda sad kada je Demokratama tebalo ulaziti u vladu. Jesu li se razveli samo zbog papira, viđeće se sada kada se razveže čvor sa bezbjednosnim sektorom.

Uostalom, Abazović nije više premijer i to je najvažjnije. Ove tirade u parlamentu će učiniti da se dodatno kompromituje. I sebe i stranku. U stranci je ostalo njegovo usko društvo i niko sa autoritetom i ozbiljnošću.

Dok bude u parlamentu njime samo mogu da se koriste oni koji žele da destabilizuju Crnu Goru. I to što je pokupio od tajnih i bezbjednosnih podataka ne umije da tumači i koristi, tako da će šteta biti minimizirana i ograničena na bivšu vlast i DPS. A time ne može da naškodi onima kojima bi htio da naškodi. Onima koji su ga pobijedili, porazili i postavili na mjesto.

Čitaj još:   MILO Đukanović iz Glazgova poručio: Zadnja prilika da stvari stavimo pod kontrolu... (foto, video)

Toliko za danas. Ugodan ostatak dana želimo.

S poštovanjem,

Ljubomir Filipović, analitičar i kolumnista CdM- a

itvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more