IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IVAN Vujović: Velikosrpski nacionalizam pulsira jednakom žestinom kao devedesetih… (foto)

Velikosrpski nacionalizam pulsira jednakom žestinom kao devedesetih – ocijenio je kandidat za predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović nakon izjave ministra odbrane Dragana Krapovića u kojoj je kritikovao termin ”velikosprska agresija” na spomen-ploči u logoru Morinj posvećenoj hrvatskim civilima i braniocima koji su bili zatočeni u njemu.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 27. 12. 2023… 07: 20… IVAN Vujović: Velikosrpski nacionalizam pulsira jednakom žestinom kao devedesetih… (foto)

Kandidat za predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović oglasio se povodom posljednjih pokušaja revizije istorije i relativizacije odgovornosti velikosprskog nacionalizma za rat u Jugoslaviji.

„Ne treba imati iluziju – smisao ovih uradaka je namjerna banalizacija i suštinska abolicija velikosrpskog nacionalizma kao glavnog uzroka magnum crimena 90-ih“, naveo je Vujović na Tviteru. 

Čitaj još:   KARDINAL PULJIĆ NAKON MISE: "Ostajem ponosan na to što sam sin ove zemlje, posebno se zahvaljujem..." (foto)

Istakao je da se „taj zli projekat“ ne abolira „zbog vremena prošlog nego zbog vremena sadašnjeg“ u kojem, kako je naglasio, pulsira jednakom žestinom

„Dubrovnik, tj. Dubrovačka Republika koju proglasiše tada, trebalo je, pogađate, da bude u sastavu velike Crne Gore čije granice su, kako tada zahtijevaše Liberalni savez i SDP, bile zamišljene u trouglu: Karlovac – Karlobag – Virovitica. Svako drugo objašnjenje je mrziteljsko i antisrpsko“, ironično je zaključio Vujović. 

Čitaj još:   IVAN Vujović: Negiranjem genocida brani se politika koja je do njega dovela... (foto)

Izvor: PA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more