IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“PREVARANT, NOVAC TROŠIO NA GLUPOSTI”: UKRAO SUPRUZI 13.800 EURA, Razotkrio ga vlastiti sin- ‘Kajem se'… (foto)

Optužen da je vlastitnoj supruzi ukrao čak 13.800 eura, što je prijavio policiji kao provalu, koju je zapravo izmislio.

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, Zanimljivosti, četvrtak, 04. 01. 2024… 00: 40… “NOVAC TROŠIO NA GLUPOSTI”- UKRAO SUPRUZI 13.800 EURA: Razotkrio ga vlastiti sin- ‘Kajem se'… (foto)

Kako je sve kazao sin, budući da se otac sumnjivo ponašao, on je odlučio pregledati njegov automobil. U prtljažniku ispod podloge kod rezervnog točka pronašao je više novčanica i istog trenutka nazvao policiju i sve im ispričao.

Foto: CROPIX/Ilustracija

Državno tužilaštvo Republike Hrvatske u optužnici za njega traži godinu dana uvjetnog zatvora jer je od juna do decembra prošle godine “iz koverte koja se nalazila u unutrašnjem džepu jakne njegove supruge (50), u spavaćoj sobi porodične kuće, u više navrata uzimao i za sebe zadržao novac”.

Krajem decembra pomjerio je i rasturio stvari u kući kako bi maknuo sumnju sa sebe. Onda je sa suprugom nazvao policiju i prijavio da je neko provalio u stan i ukrao novac. Istog dana je policiju nazvao njegov sin i otkrio ko je zapravo ukrao novac.

Čitaj još:   ARMIN ŠOLJANIN: Allah daje onoliko koliko čovjek može podnijeti- Bol je velika, praznina ogromna…

Naime, kako je kazao sin, budući da se otac sumnjivo ponašao, on je odlučio pregledati njegov automobil. U prtljažniku ispod podloge kod rezervnog točka pronašao je više novčanica i istog trenutka nazvao policiju i sve im ispričao.

Njegov otac je tokom ispitivanja u tužiteljstvu sve priznao, rekavši da se kaje, prenio je Danas.hr.

  • Uzimao sam novac, te ga trošio na gluposti. Kad sam potrošio skoro sve, odlučio sam fingirati provalu, ispremetao sam stvari kako bi se stekao dojam da je izvršena provala i pritom uzeo još novaca– ispričao je.

(Danas.hr)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more