Vijesti

JELENA Marković o tekstu na portalu IN4S: Upućen govor mržnje prema svemu crnogorskom, tužilaštvo da reaguje… (foto)

Udar na Ustav i zakone Crne Gore jansno se dogodio svjedoči tekst Veselina Matovica ‘Službeni jezik srpski koji se u Crnoj Gori zove i crnogorski’, a prenosi ga portal IN4S. Upućen je govor mržnje prema svemu crnogorskom, ocijenila je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković.

Smatra da to što neko službeni crnogorski jezik naziva “takozvanim” i da negira postojanje tog jezika i crnogorskog naroda i da diskriminiše Crnogorsku pravoslavnu crkvu obavezuje da se pod hitno uključi i reaguje tužilastvo i Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo kulture, kao i druge institucije sistema.

”Ovo su fašističke poruke i otvoreno kršenje Ustava i zakona Crne Gore. Apelujem na parlamentarnu opoziciju da snažno reaguju, jer se ovo više ne smije tolersati i da podnesu krivičnu prijavu ako vrhovni državni tužilac Milorad Marković ne reaguje na ovaj brutalan napad na državu i crnogorski narod.

Očekujem od Tužilastva da se pokrene istraga prema najvećem huškačkom portalu u Crnoj Gori– IN4S. Očekujem da se istraži sve, od toga kako je nastao ovaj portal, do toga da otvoreno širi govor mržnje i otvoreno negira jedan stari crnogorski narod i suverenu Crnu Goru”, poručila je Marković.

Nada se da će se oglasiti Marković, jer, kako dodaje, u ombudsmana ne polaže nade da će se uključiti.

”Pa više nemam ni namjeru apelovati, jer pored njega može svako slobodno da krši ljudska prava, jer je profesionalnost u toj instituciji pluskvamperfekat od kako je na njeno čelo postavljen Siniša Bjeković.

Očekivanja koja imam od Skupštine Crne Gore su da smijene onog ko je urušio ovako važnu instituciju i obesmislio njeno postojanje, a onda imenuju novog ombudsmana ili ombudsmanku koji će Crnoj Gori, cjelokupnom sistemu, institucijama i građanima vratiti koristeći zakon narušena ljudska prava i slobode na svim nivoima”, istakla je Marković.

Apeluje i na Evropsku uniju, Veliku Britaniju, Njemačku, SAD i NATO da je za stabilnost Crne Gore neophodno da se, kako je navela, “jasno odrede prema ovom rusko-srpskom huškačkom glasilu koje u kontuinuitetu širi mržnju i tako ugrožava bezbjednost i sigurnost građana Crne Gore”. 

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

ISTANBUL: Obilježeno 145 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Turske… (foto, video)

Na mjestu crnogorskog Poslanstva iz vremena Kraljevine i Knjaževine CRNE GORE postavljena memorijalna ploča... ISTANBUL:…

4 sata ago

Dnevni horoskop za 26. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan kreativan,…

4 sata ago

ZBOG TRANSPARENTA “SREBRENICA GENOCID”: Prekinut fudbalski meč u Novom Pazaru… (foto, video)

Delegat Radisav Mutavdžić i sudija Jovan Šegrt donijeli su odluku da se meč prekine, što…

5 sati ago

SREBRENIČKE MAJKE UPUTILE PORUKU ZA 19 DRŽAVA, ČLANICA UN- a: “Dok smo živi nećemo dozvoliti da dođu u Potočare…” (foto, video)

"Dok smo živi nećemo dozvoliti da dođu i pokore se jer se nisu pokorili žrtvama,…

6 sati ago

O srpskom vrhovnom bogu u politici… (foto)

Ali nije čovekoljubiv otac srpskog roda Aleksandar, već jarosan i osvetoljubiv. On nema smirenja i…

16 sati ago

IVAN Vujović: Negiranjem genocida brani se politika koja je do njega dovela… (foto)

Crna Gora je ipak na kraju uz civilizovan svijet, poručio je predsjednik SDP Ivan Vujović,…

16 sati ago

This website uses cookies.