IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Đurašković: Cetinje kao grad heroj će vazda biti otvoren za Tita… (foto)

Nikola Đurašković ističe da svjestan činjenice da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić želi da iskoristi svaku priliku da dobije naklonost radikalnih srpskih nacionalista pred ponovljene beogradske izbore, smatram da namjera da se Kuća cvijeća i Josip Broz Tito koji u njoj počivaju izmjeste iz Beograda ne smije biti sporedna predizborna tema…

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvtrak, 04, 04. 2024… 18: 42… NIKOLA Đurašković: Cetinje kao grad heroj će vazda biti otvoren za Tita… (foto)

Cetinje kao grad heroj ce vazda biti otvoren za Tita, kao uostalom  i za sve antifasiste, ukoliko aktuelno rukovodstvo grada Beograda krene u realizaciju ideje o uklanjanju Kuće cvijeća, saopštio je Nikola Đurašković, gradonačelnik Cetinja.

On ističe da svjestan činjenice da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić želi da iskoristi svaku priliku da dobije naklonost radikalnih srpskih nacionalista pred ponovljene beogradske izbore, smatram da namjera da se Kuća cvijeća i Josip Broz Tito koji u njoj počivaju izmjeste iz Beograda ne smije biti sporedna predizborna tema.

“Beograd je za vrijeme Tita i Jugoslavije postao jedan od najvažnijih centara svjetske političke, kulturne, sportske i naučne scene, prosperitetna i otvorena prijestonica multinacionalne Jugoslavije. Na taj i takav Beograd su ponosne generacije koje su se u njemu rodile i stasavale. Šapić je nažalost, politička posljedica jednog drugog Beograda, ali o tome možda drugom prilikom…

Čitaj još:   UŽAS: Vasić ZVECKA ORUŽJEM, TRAŽI DA SE U RS DOZVOLI POSJEDOVANJE AUTOMATSKIH PUŠAKA

 

Ukoliko je stvarna želja beogradskog čelnika da Memorijalni Centar Kuća Cvijeća i Muzej Jugoslavije stvarno budu izmješteni iz Beograda, onda mislim da nigdje ne bi bili bolje dočekani, uvaženi i paženi od Cetinja”, kazao je Đurašković.

“Beograd je svet”- pisalo je na transperentima studenata tokom borbe za slobodu, pravdu i demokratiju.

“I Beograd su, svidjelo se to Šapiću i njegovima ili ne,  oslobodile partizanske trupe pod komandom Peka Dapčevića koji je raport o slobodi srpske i jugoslovenske prijestonice podnio vrhovnom komadantu Titu. Ukoliko danas za simbola antifašizma i oslobođenja od okupacije nema mjesta u Beogradu, budite sigurni da na Cetinju sigurno ima!”, naveo je Nikola Đurašković.

Čitaj još:   NIKOLA Đurašković: Jednom ste nas kontaminirali suzavcem, pa hajde da vidimo kako izgleda i prijetnja dekontaminacijom ovog evropskog političara iz Evrope sad... (fotom video)

IZVOR Portal aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more