IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KATASTROFA u Regionu: Nevrijeme napravilo POTOP

Nevrijeme praćeno jakom kišom, grmljavinom i olujnim vjetrom zahvatilo je dijelove Prijepolja, gdje je napravilo veliku materijalnu štetu na voćnjacima i putnoj infrastrukturi, a voda se ulila i u nekoliko domaćinstava. Nevrijeme je pogodilo grad predhodni dan predveče…

BEOGRAD, PRIJEPOLJE ( iBalkan.net ) Region, Crna Hronika, petak 22.06 2018, 15: 45… KATASTROFA u Regionu: Nevrijeme napravilo POTOP…

KAKO JAVLJA dopisnik regionalnog portala iBalkan.net Pored seoskih i prigradskih dijelova i glavne saobraćajnice u centru grada su pod vodom, jer kišni kolektori nisu mogli da prime ogromnu kolicinu padavina, dodaje portal.

Kako se navodi, poplavljene su kuće, koje se nalaze na samom ulazu u Prijepolje, voda je ušla u prostorije, a na terenu su vatrogasci koji izvlače pumpama vodu.

Portali navode da ništa nije bolje stanje ni kod gradskog stadiona u naselju Hašinbegovića polje, sve je pod vodom, a šteta je zabeležena i na „Lukoilovoj pumpi“, koja se nalazi neposredno pored magistrale.

 Mislili smo da ce smak svijeta, izgledalo je strašno. Nebo je bilo tamno i skoro da se spustilo na zemlju, jak vjetar počeo je odjednom da puše, dok je kiša padala kao iz kabla. Nismo imali ni struje- navodi portal da je rekao sredovečni muškarac koji živi u blizini benzinske pumpe na ulasku u Prijepolje. 

Nihad Guzonjić iz okoline Prijepolja kaže da „ovo je katastrofa“.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković poručila Kovaču: Ne ide Vam da obmanjujete i ponavljate neistine premijera, ne budite novi Leposavić... (foto)

– Svako malo pogodi nas neka vremenska nepogoda. Prvo grad, sad poplava. Ljudima su uništeni voćnjaci i malinjaci. Kako će proći ova godina i šta će se ubrati ostaje nam da vidimo- rekao je on…

 – Olujno nevrijeme praćeno jakim pljuskovima i grmljavinom u više navrata jutros pogodilo je i Beograd, te su saobraćajnice u pojedinim dijelovima grada zbog velikog priliva vode neprohodne za saobraćaj, dok je na teritoriji cijele Srbije na snazi narandžati meteoalarm koji označava opasne vremenske ne prilike.

Republički hidrometeorološki zavod /RHMZ/ izdao je hitno upozorenje da će u narednih sat vremena na području Beograda i dijelu Sandžaka i na potezu od do Zrenjanina i na sjeveru Šumadije biti jaki pljuskovi, grmljavina i ponegdje grad…

Čitaj još:   DEMIR, ALMIR I DŽEMIL POGINULI SU U STRAVIČNOJ NESREĆI KOD NOVOG PAZARA: Porodice umjesto svadbi spremaju dženaze... (foto)

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši