IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA Erdogan naložio zamrzavanje imovine američkih ministara pravde i unutrašnjih poslova u Turskoj…

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan naložio je zamrzavanje imovine američkih ministara pravde i unutrašnjih poslova u Turskoj…

ANKARA: Svijet. Politika, Zanimljivost, subota 04.VIII. 2018, 17: 59… ANKARA Erdogan naložio zamrzavanje imovine američkih ministara pravde i unutrašnjih poslova u Turskoj…

“Danas izdajem naređenje: zamrznuti imovinu američkih ministara pravde i unutrašnjih poslova u Turskoj, ukoliko je imaju”, rekao je Erdogan u subotu u Ankari.

Istakao je da “korak koji je Amerika napravila u vezi sa svećenikom Andrewom Craigom Brunsonom ne priliči strateškom partnerstvu”.

“Oni koji misle da će jezikom prijetnji i besmislenim odlukama o sankcijama primorati Tursku da napravi korak unazad onda ne poznaju ni ovu državu, a ni ovaj narod. Amerika, kao i Evropa, ne može koristiti Tursku kao materijal za svoju unutrašnju politiku”, rekao je turski predsjednik.

Unatoč svim teškoćama kroz koje su prošli, dodao je, nikada neće učiniti korak unazad.

Čitaj još:   TURSKI MEDIJI OTKRILI: EMINA Jahović ostavila Sadetina, MILIONER u depresiji?

Andrew Craig Brunson je uhapšen 9. decembra 2016. godine i otad se nalazi u pritvoru. Optužen je za djelovanje i špijunažu u korist terorističkih organizacija PKK i Fetullahci (FETO). Prijeti mu zatvorska kazna u trajanju do 35 godina.

Na zahtjev Tužilaštva, sud u Izmiru mu je 18. jula izrekao mjeru pritvora tokom sudskog postupka, ali je zbog njegovih zdravstvenih problema ta mjera preinačena u kućni pritvor.

U optužnici koju je podiglo Tužilaštvo u Izmiru navodi se da je kontaktirao s članovima terorističke organizacije FETO.

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši