Veče u kojoj je cijela Turska priželjkivala i “dobila” zlatnu i srebrenu medalju na EP u Berlinu…

Gulijev oborio rekord evropskih prvenstava na 200 metara… Bilo je to Veliko veče turskog sprintera : Gulijev osvojio  zlatnu medalju na EP u Berlinu i oborio rekord evropskih prvenstava na 200 metara…


BERLIN: Vijesti, Sport, Atletika, Zanimljivosti, petak 10.VIII. 2018, 11: 58…Veče u kojoj je cijela Turska priželjkivala i “dobila” zlatnu i srebrenu medalju na EP u Berlinu…

Turski sprinter na 200 metara Ramil Gulijev osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u atletici. Gulijev je sa 19:76 oborio rekord evropskih prvenstava u atletici i još jednom pokazao da je najbolji atletičar svijeta u ovoj disciplini.

ISTOG DANA JE I Yasmin Copello postao vicešampion Evrope na 400 metara sa preponama…

TAKOĐER JE I DRUGI Turski reprezentativac Yasmin Capelo u velikom finalu na 400 metara sa preponama na Evropskom prvenstvu u Berlınu , u vrhunskom finišu osvojio je srebrnu medalju oborivši rekor Turske u ovoj disciplini.Tridesetjednogodisnji Yasmin Capelo je trku istrčao za 47:81 sekundi.

Čitaj još:   SALATA sa BOSFORA:Pomaže da vam mozak bolje radi...

ŠLAGER DANA JE BILO SVAKAKO VEČE KADA JE Turski atletski reprezentativac na 200 metara Ramil Gulijev prvo je izborio plasman u finale evropskih prvenstava na 200 metara na Starom kontinentu.

U trci na Olimpijskom stadionu u Berlinu , Ramil je bio prvi u drugoj kvalifikacionoj grupi.

TREBA PODSJETITI DA JE Ramil je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Londonu osvojio zlatnu medalju rezultatom 20:33 sekundi.

Finale na 200 metara je održano predhodne večeri u 21 sat po srednje evropskom vremenu…

  http://iBalkan.net

Komentariši