BAKIR Izetbegović: PITA, “Dovode li Ivanić i Čović u pitanje da se u Srebrenici desio genocid?”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Potpuno je nejasno šta to u telegramu saučešća “duboko zadire u domen neprihvatljive političke kvalifikacije” i koju od neospornih činjenica Ivanić i Čović dovode u pitanje???

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika,  Vijesti, ponedeljak 20.VIII. 2018, 20: 59… BAKIR Izetbegović: PITA, “Dovode li Ivanić i Čović u pitanje da se u Srebrenici desio genocid?”

Dovode li u pitanje da se u Srebrenici desio genocid nad Bošnjacima, koji je presuđen pred Haškim tribunalom i Međunarodnim sudom pravde? Dovode li u pitanje da su UN vlastitu  “zaštićenu” zonu prepustile pokolju? Ili, da je sam Kofi Annan 1999. godine javno objavio izvinjenje zbog grešaka koje su UN počinile tokom rata u BiH, posebno apostrofirajući Srebrenicu, za koju je kazao da će „vječno progoniti našu historiju“?

Čitaj još:   BEOGRAD, KRVI DO KOLJENA: Tinejdžer poslije svađe, izboden nožem ispred škole...

Posebno iznenađuje odnos Dragana Čovića prema genocidu u Srebrenici i općenito zločinima počinjenim nad Bošnjacima.

Čović u svemu ima dvostruke standarde, pa i u pravu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da zastupa ovu instituciju. On je u svojstvu predsjedavajućeg, unatoč upozorenju, napravio skandal u Beogradu, kada je samoinicijativno ponudio prenos suvereniteta BiH na Srbiju po pitanju odnosa sa Kosovom, a sada se ograđuje od sadržaja Izetbegovićevog saučešća koje je potpuno bazirano na činjenicama i upućeno u skladu sa dosadašnjom praksom u Predsjedništvu BiH.

Sve što je napisano u telegramu saušešća su nepobitne činjenice koje, ma koliko se neko trudio, ne mogu biti dovedene u pitanje.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je kazao istinu, i za to mu nije trebala bilo čija saglasnost. Istina se ne može promijeniti, ne smije se prešućivati, i od nje se niko ne može ograditi…

Čitaj još:   NAJVEĆA PLATA U CG: Treba prosječni, Crnogorac da radi 10 god, da bi je zaradio...

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši