Najavljen novi toplotni talas: Nema razloga za uzbunu…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kako su naveli, toplotni talas sa temperaturama iznad 30 stepeni C bi trebao da zahvati Francusku, Italiju, djelove Mađarske, Hrvatske i Srbije, a meteorolozi kažu da nema razloga za uzbunu i da će temperature sledeće nedelje biti normalne za ovo doba godine…

ISTANBUL: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…petak, 14.09.2018…08: 09…Najavljen novi toplotni talas: Nema razloga za uzbunu…

Stiže nam novi toplotni talas, biće pakleno: Pripremite se za temperature iznad 30 stepeni C !!!

Na prognostičkim modelima može se vidjeti da se vrhunac vala očekuje sredinom iduće sedmice…

Prema srednjoročnim prognostičnim modelima, u Evropu stiže novi toplinski udar, objavio je portal Severe Weather Europe.

Kako navode temperature će u središnjoj, zapadnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi sredinom i krajem septembra biti od 8 do 10 stepeni veće od prosjeka za sredinu i kraj septembra.

“Takva anomalija visokih temperatura znači da bi maksimalne dnevne temperature mogle biti do 30°C na sjeveru Evrope, poput sjeverne Njemačke i dijelova Beneluksa, dok bi prema jugu, u Francuskoj, Italiji i Panonskoj nizini, uključujući dijelove Mađarske, Hrvatske i Srbije, temperature mogle otići i debelo iznad 30 stepeni”, navode na portalu Sever Weather Europe. na kojem su objavili i nekoliko prognostičkih modela kojima potkrepljuju svoje tvrdnje.

Čitaj još:   OGLASIO SE ČOVJEK STIJENA Davor Dragičević: Možete me jedino ubiti i ništa više...

Na prognostičkim modelima može se vidjeti da se vrhunac vala očekuje sredinom iduće sedmice.

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši