SOČI: Erdogan i Putin, počeo sastanak i nova nada za region…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U Sočiju je počeo sastanak tursko predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i ruskog predsjednika Vladimira Putina…

SOČI: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, Vijesti… ponedeljak, 17.09.2018…16: 59…SOČI: Erdogan i Putin, počeo sastanak i nova nada za region…

Lideri Turske i Rusije razgovarali su o bilateralnim odnosima, ekonomskim i energetskim temama, kao i o regionalnim i globalnim temama sa akcentom na situaciju u ratom zahvaćenoj Siriji.

Erdogan: Uvjeren sam da će ishod ovog sastanka donijeti novu nadu regiji

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas uoči sastanka s ruskim kolegom Vladimirom Putinom u Sočiju da razmjena ideja o političkim, vojnim i ekonomskim pitanjima međusobno jača obje strane, javlja Anadolu Agency (AA).

Putin je u Predsjedničkoj rezidenciji u Sočiju primio Erdogana koji mu se zahvalio na gostoprimstvu i dodao kako je zadovoljan da ima čestu priliku da razgovara s njim.

Čitaj još:   NOVI DETALJI POTRAGE ZA MALOM MONIKOM: Berberin prati potragu motorolom, žandarma pretražuju sela... (foto)

“Naša saradnja posebno na regionalnim pitanjima daje drugačiju nadu cijeloj regiji. Uvjeren sam da su danas oči cijelog svijeta uperene ka Sočiju. Uvjeren sam da će i ishod ovog sastanka donijeti novu nadu regiji”, kazao je Erdogan.

Lideri Turske i Rusije sastanak su nastavili iza zatvorenih vrata.

Putin: Tražićemo rješenja za komplikovana pitanja

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas uoči sastanka s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom u Sočiju kako će zajednički tražiti rješenja za komplikovana pitanja.

“Mnogo je tema o kojima ćemo razgovarati. Neka od pitanja su komplikovana. Sve ćemo ih razmatrati i tražiti put do rješenja”, kazao je Putin.

Putin je kazao da je u stalnom kontaktu s turskim kolegom Erdoganom, a da su se u Sočiju sastajali i prošle godine.

Čitaj još:   HAOS U SJENICI - Užasne prijetnje ženama u Sjenici

“Naši bilateralni odnosi se razvijaju u pozitivnom smjeru. Trgovinska razmjena raste visokim tempom. Razvijamo odnose i s aspekta regionalne sigurnosti”, zaključio je ruski predsjednik Putin.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši