Nevrijeme koje ne pamti Italija: Poginulo pet osoba, udari i do 100 km na čas, crveni meteoalarm…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Putevi su poplavljeni kao i brojne škole zatvorene u Italiji, koja je u pripravnosti na nevrijeme s udarima vjetra do 100 km na sat, obilnim kišama i rastom vodostaja, a stanje je dramatično u očekivanju su možda najveće poplave u gotovo  poslednjih 40 godina…

VENECIJA:Italija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti… utorak, 30.10.2018… 07: 59… Nevrijeme koje ne pamti Italija: Poginulo pet osoba, udari i do 100 km na čas, crveni meteoalarm…

Pet osoba je izgubilo život, a jedna se vodi kao nestala u nevremenu koje je pogodilo Italiju. Dvije osobe su poginule kada je drvo palo na automobil u kome su se nalazili na putu južno od Rima, saopštio je Crveni krst, prenosi ANSA.

U mjestu Teračina nedaleko od Rima jedna osoba je poginula, a druga zadobila teške povrede kada je drvo palo na automobil u pokretu, dok je jedan mladić izgubio život u gradu San Nikola la Strada, nedaleko od Napulja, kada je na njega pao bor dok je prolazio.

Čitaj još:   VIP prostitucija, bogati biznismen, krvnički tukao PJEVAČICU, silovao je,onda je strpao u kola i dao joj 1.000 €...

Crveni meteoalarm oglašen je za sjever Italije u pokrajinama Ligurija, Lombardija, Venecija, Friuli i Trentino te u središnjoj talijanskoj pokrajini Abruzzo, piše agencija AFP.

Dodaje da je narančasti meteoalarm oglašen za velik dio preostalog Apeninskog poluotoka i za Siciliju.

Zatvorene su sve škole u  Veneciji, Rimu, Genovi, Messini na Siciliji te u brojnima općima u Pijemontu i Toskani.

Najveća zabrinutost vlada na sjeveru, gdje je vodostaj rijeke Po narastao za 2,5 metara u 24 sata. Kako je u rujnu bilo vrlo malo oborina, suhoća tla pojačava opasnost od poplava i zato se Venecija priprema za najtežu poplavu od 1979., prenosi agencija dpa.

Očekuje se da bi visoka razina vode, poznata kao “acqua alta”, mogla dosegnuti 160 centimetara oko 15 sati, što znači da bi 77 posto povijesnog središta grada na vodi bilo poplavljeno.

Čitaj još:   TAJNA Kaktusove vode: OVO je novi eliksir ljepote...

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši