HAOS NA KOSOVU: Oglašene sirene za uzbunu, da se nisu povukli pripadnici ROSU ”IZBIO BI RAT”

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kako javljaju beogradski mediji, akcija pripadnika ROSU trajala je oko sat vremena.  Pripadnici ROSU upali su rano jutros u sjeverni dio Mitrovice, gdje su uhapsili četvero Srba, saznaje RTS. Gradonačelnik Kosovske Mitrovice izjavio za TV Prva da su jutros u tom gradu uhapšene tri osobe, Srbin kosovski policajac i još dvojica građana, Srba. „Kosovski specijalci su BRUTALNO pretukli SRBE, da se nisu povukli IZBIO BI RAT“ rekao je gradonačelnik Kosovske Mitrovice.

On kaže i da nema nikakve informacije u kom su pravcu oni odvedeni, ali je rekao da su uhapšeni, prilikom privođenja brutalno pretučeni.

On je ponovio da su pripadnici Rosu upali rano jutros u sjeverni dio Mitrovice. Akcija sprovedena na više lokacija.

Čitaj još:   BRAVO:PRVE ZLATNE MEDALJE NA MOSI I OBJE ZA EKIPU NOVOG PAZARA

Goran Rakić kaže da su pripadnici Rosu upali u stanove Dragiše Markovića, policajca, i dvojice građana sjevernog dijela Mitrovice Saše Ćuričića i Miloša Rošića. Prema njegovim riječima izgovor im je bio da hapse zbog pronalaska osumnjičenih za ubistvo jednog od lidera Srba Olivera Ivanovića. Međutim, Rakić sumnja u tu verziju jer smatra da je riječ o skretanju teme od jučerašnjih događaja.

U gradu su se oko pet sati čule sirene za uzbunu, a na ulici je veliki broj građana. Kako javlja dopisnik RTS, čuli su se i pucnji.

Prema posljednjim informacijama jedinica ROSU se povukla sa sjevera..
– ROSU su brutalno upali u stan Dragiše Markovića, šutirali ga i tukli puškama pred ženom i decom – kazao je Rakić.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za subotu 21. juli 2018.

Prema riječima Petra Petković iz Kancelarije za KiM vlade Srbije uhapšeni Dragiša Marković pripadnik je KPS-a koji je radio na slučaju ubistva Olivera Ivanović, prenosi RTS.

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić rekao je da su pripadnici ROSU jutros uhapsili i treću osobu, a da je u pitanju Marko Rošić.

Sirene u Sjevernoj Mitrovici prestale su oko sedam sati.

Na ulicama i dalje ima okupljenih ljudi, javljaju srbijanski mediji.

(SB)

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *